Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal staat erom bekend zeer diverse rollen te kunnen spelen, en dat hij voor die rollen heel ver gaat. Momenteel schittert hij als Mysterio in Spider-man: Far From Home. Daar speelt hij de superheld, maar in Prisoners speelt hij bijvoorbeeld een ingetogen detective. In Nightcrawler speelt hij dan weer een gluiperige persfotograaf, terwijl hij in Velvet Buzzsaw, dat eerder dit jaar op Netflix verscheen, weer een ietwat verwijfde kunstkenner speelt. We kunnen dus wel stellen dat Gyllenhaal van alle markten thuis is. In 2015 speelde hij Southpaw een bokser. Hiervoor hield hij er een absurd workout regime op na.

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal in Southpaw

In Southpaw speelt Jake Gylllenhaal de rol van Billy ”The Great” Hope. Billy is een befaamde professionele boxer die na een tragisch ongeval wegzakt in een depressie. Als de voogdij van zijn dochtertje ter sprake komt, besluit Billy dat het anders moet en gooit hij het roer om. Voor zijn rol als Billy moest Gyllenhaal een indrukwekkend uiterlijk met een behoorlijke spiermassa hebben.

Om tot ongekende fysieke hoogte te komen, paste Jake Gyllenhaal allereerst zijn dieet aan. Hij begon 6 à 7 maaltijden per dag te eten, die rijk aan proteïnen waren. Zijn maaltijden bestonden uit eieren, fruit, amandelen, cacaobonen, groenten, kip, vis, roggebrood, pasta, couscous en aardappelen. Dit vulde hij aan met vitaminen supplementen, voornamelijk vitaminen D3 en C. Natuurlijk kon een post-workout proteïne shake niet ontbreken.

Jake Gyllenhaal

Jake’s workout

Jake Gyllenhaal’s dagelijkse routine begon met 1.000 sit-ups. Vervolgens rende 8 mijl (een kleine 13 km). Hierna was het tijd voor ontbijt, wat rijk was aan koolhydraten. Daarna werd er één tot twee uur gespard en deed hij een core workout routine van een uur. Hierbij deed van alles, van bicycle crunches tot deadlifts. Hierop volgde een proteïne-rijke lunch, waarna er één tot twee uur tijd was voor boxen en cardio en uur voor gewichtheffen. Vervolgens sloot hij af met nog eens 1.000 sit-ups. Niet mis, toch? Je moet er dan ook wat voor over hebben, maar Gyllenhaal was dan ook wel echt helemaal afgetraind voor zijn rol in Southpaw.

 

Wil jij liever bescheidener beginnen? Zoveel calorieën moet je verbranden om 1 kilo af te vallen.