Ruim op

Dit is wellicht één van de belangrijkste punten in het rijtje van easy geld sparen. Iedereen heeft wel ouder spullen die hij of zij niet meer gebruikt, maar die wel degelijk van waarde zijn. Voor studenten zijn dit bijvoorbeeld de oude schoolboeken, die je toch gemakkelijk tweedehands kan verkopen – vooral nu het nieuwe schooljaar eraan zit te komen. Anderen kunnen eens goed in zijn of haar kledingkast kijken of een duik nemen in de garage. Wanneer je de spullen verkoopt waar jij geen gebruik meer maakt, levert dat je geld op en creëer je ruimte.

Contact geld

Tegenwoordig betaalt vrijwel niemand meer met contant geld. Echter zijn er altijd wel momenten dat jij cash geld in je handen krijgt gedrukt. Wanneer jij je laat uitbetalen in het casino – als je althans niet hebt verloren – zal je toch briefgeld ontvangen. Zo zijn er meerdere situaties waarbij je simpelweg niet om cash geld heen kan. Door al dit ontvangen geld in een potje te doen, zal jij jezelf na enige tijd verbazen hoeveel cash jij hebt gespaard.

Makkelijk Geld Sparen MAN MAN

Ga niet voor nieuw

Hoe je zelf je gebruikte spullen probeert te verkopen, is het natuurlijk ook mogelijk om het eens van de andere kant te bekijken. Besparen = sparen. Ga eens niet voor die gloednieuwe spullen of de laatste uitvoeringen, maar doe het eens anders. Het perfecte voorbeeld is in dit geval een mobiele telefoon. Een refurbished iPhone is stukken goedkoper dan een gloednieuwe iPhone. Zet het verschil in prijs eens opzij en gebruik het voor dingen die echt urgent zijn.

Stel een grens

Door een grens te stellen op je uitgaven, zal jij bewuster met het gespendeerde bedrag omgaan. Dit kan je maandelijks doen, maar ook dagelijks. Door de ene dag onder het limiet te zitten, is het niet erg om de andere dag wat meer uit te geven wanneer je gezellig met je vrienden op het terras zit. Bewuster met geld omgaan betekent niet dat je minder moet gaan genieten. Geld sparen moet zeker niet ten koste gaan van plezier.

Geld sparen, overweeg de alternatieven

Wanneer je een nieuw product nodig hebt of gebruik wilt maken van een dienst, overweeg dan de alternatieven. Wellicht is datzelfde product of diezelfde dienst wel ergens anders te vinden tegen een lagere prijs. Ook kan je op productniveau overwegen wat de meerwaarde is van dit duurdere product ten opzicht van de goedkopere varianten. Wanneer jij bijvoorbeeld een overcoat wil kopen voor de herfst en winter, kies je zelf voor het bedrag dat je wilt besteden. Zo is deze stijlvolle jas te koop voor € 400,- maar ook voor een prijs van € 80,-. Echter dien jij je wel te realiseren dat je hoogstwaarschijnlijk op kwaliteit inlevert. Overweeg dan ook op welke producten en diensten je wilt besparen.

Heb je behoefte aan nog meer spaartips? Zo kom je van je schuld naar 100.000 euro in de plus.