Belangrijke levenslessen

Check de belangrijke levenslessen en knoop ze goed in je oren:

1 “Het leven is kort en is om geleefd te worden”

Heb je een baan waar je elke ochtend met tegenzin heen gaat? Een carrière die je nergens brengt? Of een vriend die je al maanden niet meer hebt gesproken? Doe er dan wat aan, vandaag nog. Je wilt niet op een dag wakker worden en spijt hebben dat je een bepaalde keuze niet hebt gemaakt terwijl je dit wel kon.

2 “In relaties zijn de kleine dingen juist de grote”

Veel relaties gaan stuk omdat de een wat mist, niet genoeg het gevoel krijgt dat de ander om je geeft of dat er geen spanning meer is. Terwijl dit vaak om te lossen is met kleine aanpassingen. Laat zo nu en dan merken door middel van een klein gebaar hoe belangrijk je diegene vindt. Verras haar, zeg het met woorden of spreek af dat jullie sowieso een vaste dag in de week hebben dat jullie iets leuks gaan doen. Het hoeft niet groots te zijn, maar deze kleine aanpassingen kunnen voor een grote verandering zorgen.

3 “Succes begint vanbinnen”

Veel gedreven personen concentreren zich op elk gebied dat werkgerelateerd is, maar vergeten de eigen gezondheid. Met succesvol, druk en ambitieus zijn is niks mis mee, maar je moet wel gezond blijven om je doelen uiteindelijk te kunnen bereiken. Wanneer je maar blijft kwakkelen met je gezondheid zul je op een gegeven moment de grens bereikt hebben en heb je niks meer aan wat je tot nu toe hebt bereikt. Misschien gaat het langzamer wanneer je met beide rekening houdt, maar uiteindelijk kom je verder.

4 “Je sociale leven is niet op Social Media”

Met ‘je socialer opstellen’ bedoelen we niet ‘ga uren door Facebook en Instagram scrollen’. Hiermee wordt bedoeld dat je je vrienden moet opzoeken en real-life gesprekken moet voeren. Door alleen op Social Media te zitten zul je eerder vrienden verliezen dan dat je socialer wordt.

levenslessen-sociaal-manman

5 “Goede dingen komen naar diegenen die verandering aandurven”

Wanneer je nooit iets nieuws probeert, blijf je altijd steken op wat je al weet. De meest succesvolle mensen zijn flexibel, behendig en weten van aanpakken. Zorg ervoor dat je het meest uit elke kans haalt, wat hier ook voor nodig is.

6 “Succes komt niet aanwaaien”

Helaas werkt het niet zo dat je gaat slapen en de volgende dag succesvol wakker wordt. De meeste mensen doen er jaren over om succesvol te worden en er zijn ook dingen die je ervoor moet opgeven. Het geheim is om elke dag hard te werken en te onthouden dat zelfs kleine dingen tot een vooruitgang kunnen zorgen.

7 “Samen bereik je meer”

Sommige mensen willen alles het liefst alleen doen. Maar elk goed idee heeft een team nodig om het werkelijkheid te laten worden.

8 “Falen is niet het einde van de wereld”

Of je het nu leuk vindt of niet, falen is een onderdeel van succes. Niemand heeft het ooit voor elkaar gekregen om enorm succes te hebben en nooit te falen. Falen is niet het einde van de wereld, het is een kans om het de volgende keer beter te doen.

Het woord zegt het al, levenslessen zijn lessen voor het leven. Laten we er dus gewoon naar luisteren.