1 Geef je gevoel van controle op

Sommige dingen gaan ons wel aan, maar sommige dingen ook niet. Het is belangrijk om dit verschil te weten. We hoeven niet altijd álles onder controle te hebben.

2 Geef je ongezonde levensstijl op

Het wordt nu echt tijd. Wanneer je echt iets wilt bereiken, moet je beginnen met het zorgen voor jezelf. Alles in je lichaam is met elkaar in verbinding. Wanneer je gezond eet, heb je meer energie en kunnen je hersenen beter functioneren. De twee belangrijkste dingen die je moet onthouden zijn een gezond dieet en beweging. Wanneer je deze twee punten in de gaten houdt, zul je merken dat je er veel voordeel uit haalt.

3 Geef de angst om te falen op

We zijn gemaakt om te shinen, om te laten zien wat we kunnen. Niet om in een hoekje weg te kruipen, omdat we bang zijn om fouten te maken. Wanneer je nooit iets probeert en nooit kansen durft te grijpen, zul je ook nooit écht succesvol worden. Dus laat van je horen en ben niet bang om te falen.

succesvol worden tips MAN MAN
Foto via Instagram MANMAN_STYLE

4 Geef je excuses op

Succesvolle mensen weten dat ze verantwoordelijk zijn voor hun leven, ongeacht zwaktes en fouten in het verleden. Weten dat je verantwoordelijk bent voor je eigen toekomst, zorgt er mede voor dat je succesvol kunt worden. Excuses weerhouden ons ervan om te groeien, op persoonlijk en professioneel vlak.

“It’s not about the cards you’re dealt, but how you play the hand.”―Randy Pausch, The Last Lecture

5 Geef je perfectionisme op

Niets zal perfect zijn, ook jij niet. Laat deze gedachte daarom gaan. Er is niets mis met scherp zijn en dingen zo goed mogelijk proberen te doen, maar let erop dat je hier niet in doorschiet. Fouten maken is menselijk.

6 Geef het geloof dat iets vanzelf komt op

Niets komt vanzelf, je zult ervoor moeten werken. Succesvolle mensen realiseren dit. Iedere dag een kleine stap vooruit, zorgt voor een grote resultaten over de lange termijn. Plan voor de toekomst, maar focus je op de volgende dag.

tips succesvol worden MAN MAN
Foto via Instagram Justus Hansen

7 Geef je short-term mindset op

Succesvolle mensen maken doelen voor de verre toekomst, omdat ze ervan uitgaan dat ze dat gaan bereiken. Deze doelstellingen zijn slechts het resultaat van alledaagse gewoonten waarvan ze weten dat deze nodig zijn om de langer termijn doelstellingen te halen.

8 Geef het multi-tasken op

Door je te focussen op slechts één taak, zul je deze taak het succesvolst kunnen vervullen.

9 Geef het ‘ja’ zeggen op dingen waar je niet achterstaat op

Succesvolle mensen weten dat het ooit nodig is om ‘nee’ te zeggen. Op het gebied van taken, activiteiten, vrienden of familie, soms moet je iemand teleurstellen om je doelen te bereiken.

succesvol worden tips MAN MAN
Foto via fabioattanasio

10 Geef het gevoel dat je leuk gevonden moet worden op

Denk eens zo; het is onmogelijk dat iedereen op de wereld je leuk vindt. En hiermee bezig zijn vergt veel energie, energie die je veel beter ergens anders in kunt steken. Het enige dat je kunt doen is zorgen dat je bij jezelf blijft, je blijft verbeteren en waarde blijft toevoegen. Dan zijn de mensen die jou niet leuk vinden, mensen die jaloers op je zijn. En hier sta je boven.

Check ook zeker deze 17 gewoontes moet je in 2017 echt afleren.