Coureur of brokkenpiloot?

Heb jij een beetje stuurmanskunsten? Of lig jij bij het minste of geringste bochtje met je neus rechtstreeks de sloot in? Het is een populair uitje voor een hoop mensen: een rondje Nürburgring. Dit legendarische circuit ligt een stukje ten westen van de stad Koblenz in het Duitse Ruhrgebied. Geregeld worden er races gehouden, maar zo nu en dan is het je, tegen betaling, toegestaan met je eigen voertuig de rijbaan te betreden. Zo nu en dan zie je ze met de meest absurde voertuigen door de bochten komen. Hopelijk kom jij heelhuids terug bij de finishlijn, maar je weet het nooit. Want hoeveel kost je dat, crashen op de Nürburgring?

Crashen op de Nürburgring

Rondje Nürburgring

Voor een prijs van 27 euro kan jij een rondje over het circuit crossen. Maar er zijn ook kaarten waar je meerdere rondes mee kunt maken. Een vier ronden kaart kost je 100 euro, een kaart met negen ronden 209 euro. Je hebt zelfs jaarkaarten waarmee je onbeperkt kunt rijden. Hier hangt wel een prijskaartje van 1,650 euro aan vast. Je maakt dus sowieso al kosten, maar zeg nu zelf, een rondje over dit befaamde racecircuit voor nog geen drie tientjes is niet gek. Hopelijk breng je het er dan wel zonder kleerscheuren vanaf, want crashen op de Nürburgring kost je meer dan je zou denken.

Crashen op de Nürburgring

Crashen op de Nürburgring

Mocht je je stuurkunsten nu echt niet vertrouwen, kan je altijd de ringtaxi pakken. Die laat jou toch het hele circuit zien. Als je het crashen op de Nürburgring niet hebt kunnen voorkomen, lopen de kosten gauw op. Want naast de schade aan je voertuig en eventuele letselschade, moet je ook de kosten voor het circuit betalen. Zo bedragen de standaardkosten voor de aanwezigheid van de reparatietruck 150 euro.

Crashen op de Nürburgring

En dat is niet alles. Waarschijnlijk ben je ergens de vangrail ingedoken. Het verwijderen van de beschadigde barrière kost je €10 per meter, en €5,10 per te verwijderen paal. Dit moet ook vervangen worden. Een nieuwe vangrail kost €31 per meter en €39 te plaatsen paal. Ook zal er toch een safety car de baan op moeten. Dit is een kostenpost van €82 per 30 minuten. Als er een takelwagen nodig is, zijn de kosten daarvoor €500. En dan de klapper op de vuurpijl. Gedurende de afhandeling van je crash moet het circuit dicht. Dit kost je €1.350 per uur dat de baan dicht is. Nou ja, laat dat crashen op de Nürburgring dan ook maar zitten.

Zoek jij nog een bruut voertuig op die bochten mee door te stuiven? Misschien is deze Audi RS6 dan wel wat.