De film Gladiator is een klassieker

Een beetje man heeft Gladiator wel gezien. We zullen het geheugen een beetje opfrissen voor degenen die niet meer precies weten waar de film over gaat. In Gladiator staat Maximus (gespeeld door Russell Crowe) centraal. Hij is een succesvolle generaal van het Romeinse leger. Als de keizer van de Romeinen, Marcus Aurelius, aangeeft dat hij Maximus wil benoemen als protector van Rome, passeert hij daarmee zijn eigen zoon Commodus. Commodus pikt dit niet, vermoordt zijn vader en kroont zichzelf tot keizer. Maximus wordt opgepakt en tot slaaf gemaakt. Commodus laat de vrouw en zoon van Maximus vermoorden. Maximus is hier kapot van maar vecht zich op in de gladiatoren arena waar hij uiteindelijk tegenover Commodus komt te staan in een strijd om leven en dood.

gladiator vervolg sequel film

De film was ontzettend succesvol. Hij is 20 jaar na dato dan ook nog steeds ontzettend bekend. Gladiator won vele prijzen, waaronder 5 Oscars. Als je hem nog niet gezien hebt weet je dus wat je te doen staat

Ridley Scott voedt de geruchten

Waar de geruchten vandaan komen? Van de regisseur van de eerste film van Gladiator: Ridley Scott. Je zou dus wel kunnen zeggen dat we de geruchten serieus zouden moeten nemen. De regisseur zegt zelf namelijk al bezig te zijn met het script van de sequel.

Waar zal de sequel van Gladiator over gaan?

Doordat de twee hoofdpersonages van Gladiator, Maximus en Commodus, (kleine spoiler) in de eerste film sterven, lijken er nieuwe acteurs op te moeten gaan staan die de sequel kleur gaan geven. Toch wordt er niet uitgesloten dat Russel Crowe opnieuw zijn opwachting zal gaan maken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op een tweede film van Gladiator.