Gladiator

Gladiator 2 is het vervolg op Gladiator. Kennen we die nog? In 2000 kwam het historische epos uit.  De film gold als definitieve doorbraak voor acteur Russell Crowe. Voor zijn hoofdrol ontving Crowe de Oscar voor beste acteur. Daarnaast wist de film nog eens vier Oscars, waaronder die voor beste regisseur, in de wacht te slepen. Crowe vertolkt de rol van Maximus Decimus Meridius, een Romeinse legerofficier. Hij wordt verraden door Commodus (Joaquin Phoenix) en tot slaaf gemaakt. Commodus is namelijk de zoon van keizer Marcus Aurelius, maar hij is zelf uit op de troon. Via de krochten van de gladiatorenarena werkt Maximus zich op om wraak te nemen op Commodus.

Gladiator 2

 

Gladiator 2

Voor wie het allemaal niet meer zo helder voor de geest staat, of als je hem simpelweg nog nooit gezien hebt, niet getreurd. Gladiator is op Netflix beschikbaar. Aangezien zowel Commodus als Maximus – attentie spoiler alert – het er niet levend van afbrengen in de eerste film, is het zeer onwaarschijnlijk dat Russell Crowe en Joaquin Phoenix terugkeren in Gladiator 2. Wel weten we dat Gladiator 2 zich 25 jaar na de eerste film af zal spelen.

Dit komt overeen met eerdere geruchten dat Gladiator 2 zich zal gaan richten op Lucius. Lucius is de zoon van Lucilla, gespeeld door Connie Nielson in de eerste film. Lucilla is een oude geliefde van Maximus. Als oudste kind van Marcus Aurelius is ze ook de zus van Commodus. Op die manier is Lucius dus het neefje van Commodus. In de eerste film doet ze haar best ervoor te zorgen dat Lucius niet in de greep raakt van Commodus, die ook nog eens incestueuze verlangens richting haar koestert. Kans dat Connie Nielsen terugkeert, is er misschien dus wel.

Gladiator 2

 

Ridley Scott

Veel is er nog niet bekend over Gladiator 2. Wanneer de sequel uitkomt, is nog niet bekend. Ook een trailer of teaser is nog niet beschikbaar. Of het filmproces al begonnen is, is eveneens niet met zekerheid te zeggen. Wat wel vertrouwen inboezemt, is dat Gladiator dezelfde regisseur gaat gebruiken. Eerder liet Ridley Scott voor de sequel van zijn Blade Runner de regisseursrol nog over aan Denis Villeneuve. Voor deze sequel kruipt hij toch maar zelf de regisseursstoel in.

Ook is hij bezig met het bewerken van het script van Peter Craig. Peter Craig heeft het zelf namelijk momenteel druk met nog een andere sequel, namelijk die van Top Gun. Hopelijk gaat het vervolg met Ridley Scott aan het roer een beetje een goede film opleveren. Nu maar hopen dat we niet tot 2025 (letterlijk 25 jaar later) op Gladiator 2 hoeven te wachten.

Check ook de horrorfilm die naar verluidt ”veel te ver” zou gaan.