Bioscoopfilms in 2020

Welke films moeten er dit jaar nog verschijnen? Nou, er staat van alles op het programma. Denk aan Candyman, The Fast and the Furious 9, Wonder Woman 1984, Venom 2, Top Gun: Maverick en nog veel meer. Dat klinkt veelbelovend, maar door de huidige coronacrisis kunnen bepaalde release data worden verschoven. Welke bioscoopfilms van 2020 hebben we al achter de rug en waren het meest succesvol?

Bioscoopfilms van 2020

10. Underwater

We beginnen deze lijst met de films Underwater (IMDb: 5,9). Dit is een Amerikaanse sciencefiction-horror film, geregisseerd door William Eubank. De regisseur is bekend met het genre en dat voel je in Underwater. Een groep diepzee-onderzoekers boort op de bodem van de oceaan en is op zoek naar mogelijke oplossingen tegen aardbevingen. Onder water proberen zo lang mogelijk je adem in te houden bezorgt de meeste mensen kriebels, daarom is Underwater zo spannend.

 

9. Fantasy Island

Op plek nummer negen staat nogal een merkwaardige titel: Fantasy Island (IMDb: 4,6). Deze film is geregisseerd door Jeff Wadlow en de cast bestaat uit veel merkwaardige namen. Denk onder andere aan Lucy Hale (Pretty Little Liars), Maggie Q (Designated Survivor) en Michael Peña (Ant-Man en Narcos: Mexico). Op dit eiland, waar meerdere gasten besluiten hun vakantie door te brengen, komen je grootste dromen uit. Alleen, er zit een addertje onder het gras. Zeker een aanrader als je houdt van films die je aan het denken zetten over moraal.

 

8. The Grudge

Dan nu een film voor de echte horror-liefhebbers: The Grudge (IMDb: 4,2). De film verscheen begin dit jaar in de bioscopen onder de regie van Nicolas Pesce. The Grudge vertelt het verhaal van Karen Davis, een Amerikaanse zuster. Ze verhuist voor haar werk naar Japan, maar krijgt daar al vrij snel te maken met een wraakzuchtige geest. Om Karen heen vinden verschillende onverklaarbare sterfgevallen plaats en ze vermoedt dat de geest erachter zit. De film zit boordevol jumpscares, dus de liefhebber kan zijn lol op.

 

7. The Call of the Wild

Op de zevende plek staat The Call of the Wild (IMDb: 6,8). Als je een hondenliefhebber houdt, is deze Disney-productie een must-see. De hond Buck gaat samen met zijn baasje Jack London (Harrison Ford) op zoek naar goud tijdens de goudkoorts in Yukon eind negentiende eeuw. Een verhaal van vriendschap tussen dier en mens, door dik en dun, ook al staat er goud op het spel. De twee vrienden beleven het avontuur van hun leven en nemen de kijker daarin mee.

 

6. The Gentlemen

Dan zij we inmiddels aangekomen bij The Gentlemen (IMDb: 8). Een film waar wij lovend over waren (dé film van 2020) en dat was niet voor niks. De cast bestaat uit indrukwekkende namen: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam (Sons of Anarchy), Hugh Grant, Colin Farell, Michelle Dockery en Tom Wu (Marco Polo). Drugshandelaar Mickey Pearson heeft jarenlang gewerkt aan een groot imperium in de handel van drugs in Londen. Hij besluit met pensioen te gaan. Wat volgt is een grote reeks acties om zijn imperium en macht, al dan niet met grof geweld, over te nemen.

 

5. The Invisible Man

Halverwege op deze lijst met de beste bioscoopfilms van 2020 tot nu toe staat The Invisivle Man (IMDb: 7,2). In deze film speelt de ex-partner van Cecilia Kass (gespeeld door Elizabeth Moss, beroemd geworden door The Handmaid’s Tale) een psychologisch spelletje met haar. Als bekend wordt dat de gewelddadige ex zelfmoord heeft gepleegd, vermoedt Cecilia dat hij zijn dood in scène heeft gezet. Niemand gelooft haar en ze beweert te worden achtervolgd door een onzichtbaar persoon.

 

4. Birds of Prey

We naderen de top drie, want op nummer vier staat DC-film Birds of Prey (IMDb: 6,3). Birds of Prey wordt ook wel gezien als de ‘solo-film’ van Margot Robbies personage Harley Quinn. Zij verscheen voor het eerst op het witte doek in Suicide Squad en bleek het meest populaire personage uit de film te zijn. Samen met haar ‘Birds of Prey’ veroorzaakt Harley Quinn chaos in Gotham City terwijl ze probeert een jong meisje te redden uit de handen van een gevaarlijke gangster.

 

3. Dolittle

Het brons gaat naar Dolittle (IMDb: 5,5), een film gebaseerd op de verhalen van Hugh Lofting. Dr. John Dolittle, gespeeld door Robert Downey Jr., is een psycholoog die met dieren kan praten. Wanneer Koningin Victoria ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij met zijn bijzondere dierenvrienden spraakmakende avonturen. Dolittle biedt een verfrissend perspectief dat vanuit dieren komt en niet vanuit mensen.

 

2. Sonic the Hedgehog

Op de tweede plek staat Sonic the Hedgehog (IMDb: 6,6). En dan hebben we het niet over de vele Sega-games waarin de blauwe egel probeert zoveel mogelijk gouden ringen te verzamelen. Dan hebben we het over de verfilming die begin dit jaar verscheen. De stem van Sonic wordt ingesproken door Ben Schwartz, de kwaadaardige Dr. Robotnik wordt op komische wijze vertolkt door Jim Carrey. Sonic the Hedgehog bezorgt je de nodige actie en een hoge tandartsrekening door pijn in je kaak van het lachen.

 

1.Bad Boys for Life

De gouden medaille op deze lijst met meest succesvolle bioscoopfilms van 2020 staat Bad Boys for Life (IMDb: 6,9). Will Smith en Martin Lawrence bundelen hun krachten voor de laatste keer in deze komische actiefilm, als vervolg op Bad Boys en Bad Boys 2. Naast het feit dat de film volzit met vermakelijke actiescènes komen we nieuwe details te weten over de afkomst van hoofdpersonage Mike (Will Smith). De productie leverde dit jaar al zo’n 425.514.702 dollar op wereldwijd, een behoorlijke prestatie dus.