Nederlandse series van dit moment

De ene na de andere topserie wordt uit de grond gestampt tegenwoordig, de één nog beter dan de ander. Er zijn daarom nog vele goede onontdekte series te vinden op Netflix. Maar de Nederlandse series worden hierdoor een beetje ondergesneeuwd. Des te meer reden om eens een paar goede Nederlandse series op een rij te zetten.

1. Ik weet wie je bent

Het eerste seizoen van de serie is al afgelopen, waardoor je het gemakkelijk in één keer uit kan kijken. De serie draait om Daniel Elias (Daan Schuurmans), die samen met Gabor de Heerdt (Ali Ben Horsting) een prestigieus advocatenkantoor runt. Alles loopt op rolletjes voor Daniel, totdat hij op een verlaten weg midden in het bos gevonden wordt. Aan zijn gescheurde kleding en gezicht vol bloed en schrammen is te zien dat hij een ongeluk heeft gehad. In het wrak van Daniels auto vindt de politie bloedsporen en de telefoon van zijn nichtje, die op dezelfde avond verdwenen is. Alles wijst erop dat Daniel de hoofdschuldige is voor de verdwijning van zijn nichtje. Daniel, die zich niks meer kan herrineren van deze avond, moet een manier zien te vinden om zijn onschuld te bewijzen. Een lastige klus, wanneer je niks meer kan herrineren.

2. Morten

Een politieke thriller die vanaf 7 april wekelijks te zien is op de publieke omroep. Maar Morten is nu al te volgen via NPO Start Plus. Een serie die draait om politicus Morten Mathijsen, vertolkt door Peter Paul Muller. Morten lijkt op weg om de nieuwe minister-president van Nederland te worden. Tot een duistere zaak uit zijn verleden hem in de weg dreigt te zitten. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, geschreven door Annet de Jong & Dominique van der Heyde.

3. Undercover

Niet geheel verrassend draait de serie om undercover agenten. Deze worden gespeeld door Tom Waes en Anna Drijver. De taak die zij toebedeeld krijgen is het inrekenen van een drugsbaas, gespeeld door Frank Lammers. Deze drugsbaas houdt zich schuil op een campingterrein, maar niet in een lullige tentje. Deze drugsbaas zit verstopt in stijl, namelijk in een riante villa. Helaas weten we nog niet meer dan dit, maar vanaf 6 mei is deze heerlijke serie te zien op Netflix. Wij kunnen niet wachten!

4. Tabula Rasa

Ondanks dat Tabula Rasa van origine Vlaams is, is het wel de moeite waard om hem hierin in op te nemen. Tot slot van rekening is Vlaanderen ook oud-Nederland. Een ware kijkcijfer hit die wekelijks 1.25 miljoen kijkers trok in Vlaanderen. Mede hierdoor is de serie uitgezet naar landen als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Niet lang hierna heeft Netflix de serie overgenomen, waardoor ook wij van deze heerlijke serie mogen genieten. Het draait om Annemie ‘Mie’ D’Haeze (Veerle Baetens) en Thomas de Geest. Mie is een jonge moeder die na een serieus auto-ongeluk, waarbij ze haar dochtertje verloor, kampt met ernstig geheugenverlies. Mie is de laatste persoon die Thomas heeft gezien en de politie denkt dan ook dat zij betrokken is bij de verdwijning. Mie wordt hierbij ondersteund door inspecteur Jacques Wolkers. Door de ondersteuning van de inspecteur begint Mie zich weer dingen te herrineren. Een vette serie die zeker een plekje verdient.

5. Ares

Ares is de eerste Nederlandse Netflix Original serie. De serie is afkomstig van productiebedrijf Pupkin. Deze Netflix Original is een psychologische horrorserie, die acht afleveringen gaat krijgen. In deze serie staan Rosa (Jade Olieberg) en Jacob (Tobias Kersloot) centraal. Wanneer zij worden uitgenodigd door een geheim studentgenootschap in Amsterdam, besluiten zij op de uitnodiging in te gaan. In deze wereld draait het om rijkdom en macht. Maar zij weten niet dat demonische geheimen uit het Nederlands verleden een grote rol spelen. Ares mogen we gelukkig nog dit jaar verwachten op Netflix, wanneer precies is nog niet bekend. Omdat de opnames nog bezig zijn verwachten wij een snelle precieze releasedatum.

Er komen dus genoeg vette Nederlandse series aan. Mocht je toch liever kijken naar internationale series, vergeet dan niet even de vetste series van maart te checken.