Sta boven de situatie

Het starten en onderhouden van vijandelijke verhoudingen zullen je nergens brengen in het leven. Laat staan als het gaat om de irritante vriendin van je beste vriend. Kies er daarom voor om boven de situatie te staan. Gedraag je vriendelijk, ben beschaafd en doe niks verkeerd. Op deze manier ontloop je eventuele conflicten tussen jou en je vriend of zijn vriendin.

Kijk naar het grotere plaatje

Veel mensen vergeten dat een romantische relatie een level van comfort en voldoening met zich meebrengt, iets wat een normale vriendschap gewoonweg niet kan geven. Ondanks het negatieve beeld dat je hebt over het meisje, heb je wellicht helemaal geen idee wat je vriend moet doorstaan buiten jullie vriendschap om, hoe goed hij zich op zijn gemak voelt met haar en wat voor steun en toeverlaat ze voor hem kan zijn in moeilijke tijden.

Houd dit dan ook altijd in je achterhoofd en ga voorzichtig met de situatie om. Als je de relatie probeert te saboteren kan dit namelijk ten koste gaan van je vriendschap.

Werk met vrienden, niet tegen je vriend

Er zijn talloze films en series waarbij vrienden zich samenspannen om een relatie in hun omgeving te verpesten. Dit loopt echter nooit goed af.

Als jij de vriendin van je vriend niet ziet zitten, is de kans groot dat zij ook niet de favoriet is van je andere vrienden. Maar dit is geen reden om samen te werken met als doel de relatie te dwarsbomen. Gebruik deze vrienden positief en praat over je frustraties over de desbetreffende persoon. Al met al is je vriend volwassen en in staat om zijn eigen keuzes te maken.

praat met vrienden man man

Weet wanneer je weg moet lopen van de situatie (en de irritante vriendin)

Voorkom vooral de ruzies. Soms komt het echt zover dat je niet met iemand geassocieerd wilt worden. Immers moet je jezelf niet dwingen dagelijks om te gaan met mensen die je niet aardig vindt. Dus als het vriendinnetje van je beste vriend, ondanks al jouw goedbedoelde pogingen, nog steeds niet in staat is om zich vriendelijk te gedragen, loop dan weg.

Dit betekent niet dat je het contact met je vriend moet beëindigen. Maar als je vriend zijn relatie boven jullie vriendschap kiest en zijn rug naar je keert, dan zij het zo…