Volgens adams zijn scheldwoorden bijzonder bruikbaar bij het stimuleren van menselijke relaties. Waarom? Scheldwoorden dragen een mate van risico bij zich. En het is heerlijk als je ermee weg komt. Vooral samen met iemand. Daarom is dat heen- en weer gescheld met die beste maat van je zo heerlijk.

Als het aan Adams ligt, dan moet schelden bewonderd, in plaats van afgekeurd te worden. Hij gaat zelfs zo ver dat hij voorstelt dat ouders hun kinderen leren hoe ze moeten schelden en vloeken zodat ze dichter bij elkaar komen en een hechtere band creëren. Het is nogal een controversiële wijze van opvoeden, maar wel een die door het succes van zijn kinderboek ‘Go The F*ck To Sleep’ wordt onderbouwt.

In Adam’s boek ‘In Priase of Profanity’ zegt hij dat kunstenaars en dichters al lange tijd scheldwoorden gebruikten om op bepaalde punten de boodschap de bedoelde lading te geven.

Nu moeten we niet ineens allemaal constant gaan vloeken en schelden, maar laten we eerlijk zijn: wanneer we iets duidelijk moeten maken, dan is schelden f*cking effectief.

schelden hechtere vriendschap man man