Dit zijn volgens IMDb de 10 beste films uit 2019

In 2019 kwamen er een hele hoop films uit. Sommigen staan inmiddels op Netflix, wat het gemakkelijker maakt om ze (nog) een keer te bekijken. Wil jij weten wat nou eigenlijk de films waren die het beste presteerde afgelopen jaar? Neem dan een kijkje hieronder. Dit zijn namelijk, gebaseerd op hun IMDb score, de beste films uit 2019.

10. El Camino: A Breaking Bad Movie

Alle Breaking Bad fans hebben hem ongetwijfeld gezien: El Camino. De Breaking Bad film is een vervolg de razend populaire serie en speelt zich meteen na de gebeurtenissen van het laatste seizoen af. Te zien is hoe Jesse Pinkman op de vlucht is voor de Brotherhood, die hem lang gegijzeld hielden. Tijdens de film doet hij er alles aan om zijn vrijheid te behouden. De titel van de film verwijst naar de wagen waarin hij op de vlucht is.

IMDb-score: 7.3

 

9. Rocketman

Autobiografische films over de veelbewogen levens van supersterren zijn erg populair. Zo is er de film Bohemian Rhapsody uit 2018, die over Queen ging. Ook bij de beste films uit 2019 volgens IMDb zit zo’n film. Ditmaal is het Rocketman, over het leven van Elton John. Zijn grote successen en populariteit komen aan bod, maar ook de keerzijde van zijn wereldfaam.

IMDb-score: 7.3

 

8. How To Train Your Dragon: The Hidden World

Dit is alweer de derde film in de How To Train Your Dragon serie. De animatiefilms gaan over de jongen Hiccup die een band ontwikkelt met een draak. In het derde deel gaan ze samen op zoek naar een utopische wereld maar stuiten ze onderweg op de nodige gevaren. Onder andere Gerard Butler en Jonah Hill verleenden hun stemmen aan de film.

IMDb-score: 7.5

 

7. John Wick Chapter 3: Parabellum

Als het aankomt op actiefilms kan je op niemand beter rekenen dan op John Wick. In het derde deel is Wick op de vlucht. Nadat hij in deel twee immers een moord beraamde in het Continental Hotel (waar alle huurmoordenaars veilig horen te zijn), heeft hij een hoge som op zijn hoofd staan. Met slechts één uur de tijd voordat zijn leven in gevaar is, vlucht John Wick uit het hotel om op te zoek te gaan naar hulp. De actie is weer ouderwets sterk in John Wick Chapter 3: Parabellum.

IMDb-score: 7.5

 

6. Spider-Man: Far From Home

Met Tom Holland, Samuel L. Jackson en Jake Gyllenhaal zit het in Spider-Man: Far From Home wel goed. In dit deel is te zien hoe Peter Parker tijdens een schoolreis naar Europa wederom al zijn krachten als Spider-Man uit de kast moet halen. Een grappig detail aan de superheldenfilm is dat ook Nederland een korte rol speelt tijdens de reis door Europa.

IMDb-score: 7.5

 

5. Once Upon a Time in Hollywood

Quentin Tarantino nam de regie van Once Upon a Time in Hollywood voor zijn rekening. De film gaat over een acteur die lager aan wal is geraakt (gespeeld door Leonardo DiCaprio). Hij laat zich door zijn stuntdubbel (gespeeld door Brad Pitt), rondrijden door het Hollywood van 1969. Zo worden hun levens steeds meer verwikkeld met dat van de actrice Sharon Tate en een sekte onder leiding van Charles Manson. Het acteerwerk, de bizarre scènes en de ontknoping maken Once Upon a Time in Hollywood voor ons een topfilm. Wat dat betreft snappen we de notering in de lijst van beste films uit 2019 volgens IMDb.

IMDb-score: 7.6

 

4. Toy Story 4

Net als How To Train Your Dragon is Toy Story oorspronkelijk een kinderfilm. Toch zijn er ook veel (jong)volwassenen die de filmreeks kunnen waarderen. Het blijft toch een vorm van jeugdsentiment. In Toy Story 4 van de serie staat er een roadtrip gepland en ontmoet de groep nieuwe én oude personages.

IMDb-score: 7.8

 

3. Avengers: Endgame

Qua superhelden zijn de Avengers toch de meest populaire. Sterker nog: Avengers: Endgame is de film die in de geschiedenis het meeste geld heeft opgebracht. Het ongekende succes van Avengers: Endgame zorgde namelijk voor zo’n $2.8 miljard dollar aan opbrengst én super goede recensies. In het deel moeten de superhelden dealen met de gebeurtenissen uit Infinity War en proberen ze de gruwelijke actie van Thanos terug te draaien.

IMDb-score: 8.4

 

2. Joker

Als je Joker vorig jaar niet hebt gezien, heb je er ongetwijfeld over gehoord. Zo lieten we je eerder al weten waarom de film Joker zo controversieel is. De film gaat over het personage dat Heath Ledger legendarisch neerzette in The Dark Knight. Ditmaal zien we hoe de problematische Arthur Fleck steeds meer op het slechte pad belandt en uiteindelijk het personage van de Joker aanneemt, met desastreuze gevolgen.

IMDb-score: 8.5

 

1. Parasite

De nummer één op de lijst van beste films uit 2019 volgens IMDb is Parasite. De film ging er tijdens de Oscars van 2020 onder andere met de prijs voor Beste Film vandoor. In de Zuid-Koreaanse film volgen we een arme familie, waarbij de kinderen besluiten een diploma te vervalsen. Zo kunnen ze aan de bak bij een rijke familie. De familie draaft door in de oplichtingspraktijken, waardoor er al gauw geen weg terug meer is.

IMDb-score: 8.6