1. Se7en (1995)

Een ware klassieker. Detective Somerset, gespeeld door Morgan Freeman werkt nog één week voordat hij met pensioen gaat. In zijn laatste week leidt hij zijn jonge en enthousiaste opvolger David Mills, gespeeld door Brad Pitt op. In deze laatste week wordt Somerset geconfronteerd met een gruwelijke seriemoordenaar die elke moord naar één van de zeven hoofdzonden doet verwijzen. Een bloedstollende thriller met een ijzersterke cast.

2. Seven Years in Tibet (1997)

Deze klassieker speelt zich af in 1939. De voormalig Olympisch skikampioen Heinrich Harrer, gespeeld door Brad Pitt verlaat zijn zwangere vrouw zodat hij deel kan nemen aan de beklimming van Nanga Parbat in het Himalaya gebergte. Doordat de tweede wereldoorlog uitbreekt wordt hij samen met zijn expeditieleider gevangen genomen in een krijgsgevangenenkamp. De twee ontsnappen en reizen af naar Tibet waar ze jaren zullen blijven en waar Harrer zelfs aangesteld wordt als mentor van de jonge Dalai Lama totdat Tibet wordt bedreigd door het Chinese Rode Leger.

3. Fight Club (1999)

The first rule of Fightclub is: YOU do not talk about FIGHT CLUB. The second rule of Fightclub is: You DO NOT talk about FIGHT CLUB. Voor degene die Fight Club al hebben gezien: kijk ‘m nog een keer. Heb je deze klassieker nog niet gezien? Schaam je. De film gaat over een jongeman die baalt van zijn carrière en leven. Hij ontmoet een ‘vriend’ genaamd Tyler Durden. De twee richten een club op: Fight Club. Wat klein begint groeit in korte tijd uit tot iets groters. Iets veel groters.

4. Ocean’s Eleven (2011)

Dit is toch wel het juweeltje van de ocean’s trilogy. Na nog geen 24 uur na de vrijlating van Danny Ocean worden alweer de plannen voor de nieuwe misdaad gemaakt. Een praktisch onmogelijke casinoberoving. Met een cast bestaande uit George Clooney, Brad Pitt en Matt Damon is ook deze klassieker een must-see.

5. Inglourious Basterds (2009)

Een Joodse groep soldaten voert onder de leiding van Lt. Aldo Raine wraakaanvallen uit op de Nazi’s. De groep staat bekend als ‘The Basterds’ en zaait angst uit doordat de groep de op brute wijze vermoord. Echter blijft het niet enkel bij wraakacties. De groep plant een missie om zo de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.