De angsten en onzekerheden van veel mannen

Er bestaan minstens tien angsten die bij mannen zelfs zijn aangeboren. Lees ze goed door en kijk of jij er een paar bij jezelf herkent. En weet: hoe meer je je angsten omarmt, hoe minder angstig ze zullen voelen.

 1. Het aantal exen van je vriendin

  Veel mannen kunnen zich verschrikkelijk druk maken over hoeveel partners hun vriendin heeft gehad. ‘Kan ik wel tippen aan al die mannen?’ en ‘heb ik wel genoeg ervaring?’, zijn gedachtes waar veel mannen van wakker kunnen liggen. Maar look on the bright side: er is een reden dat die voorgangers haar exen zijn en jíj haar vriend bent.

  Bovendien kan het juist een heel goed teken zijn dat ze veel exen heeft, dan heeft ze goed kunnen onderzoeken wat ze níet wil. En weet ze nu precies wie ze wél wil: jou.

 2. Interesse tonen in kleine dingen

  Mannen mogen zich net als vrouwen ook druk maken om kleine dingen. Toch laten ze dat een stuk minder vaak zien, want dan heb je snel het gevoel dat je té gevoelig bent en ‘dat is niet stoer’. Je zult versteld staan van hoe goed je partner het op zal pakken als jij aangeeft dat je het juist leuk vindt wanneer ze lieve briefjes voor je schrijft, dat ze door je haren kroelt of dat ze je hand vastpakt als ze ziet dat je verdrietig bent.

  Angsten van mannen

  Juist die kleine gebaren maken een relatie waardevoller. Dus je mag best laten zien dat die voor jou betekenisvol zijn.

 3. Te weinig ervaring met vrouwen

  Veel mannen hebben het gevoel dat ze alles onder de knie moeten hebben wat betreft daten, gesprekken voeren en bedprestaties. Dat ze een bepaalde rol moeten vervullen om over te komen als die sterke man.

  Breaking news: hoe meer je doet alsof, hoe minder ‘echt’ je zal overkomen. Dus wees jezelf en ga niet die macho boy uithangen. Vrouwen prikken daar recht doorheen. Bovendien kom je er pas achter of iemand je leuk vindt om wie jíj bent wanneer je jezelf bent en niet wanneer je je voordoet als iemand compleet anders.

 4. Emoties tonen in het bijzijn van anderen

  Het blijft lastig om eerlijk toe te geven dat je je onzeker voelt over je lichaam of dat jij de eerste keer seks met een meisje ook best spannend vindt. Of dat je ex is vreemdgegaan en dat je daardoor sneller jaloers wordt, of dat je simpelweg even niet lekker in je vel zit en een knuffel nodig hebt.

  Kleine tip: hoe meer je deze dingen uitspreekt, hoe volwassener je zult overkomen, hoe aantrekkelijker je gevonden zult worden en hoe makkelijker het is om een diepe connectie op te bouwen met je partner. Klinkt dat eng? Probeer het eens uit en kijk wat er gebeurt. De kans is groot dat jij, en ook zij, niet teleurgesteld zal zijn.

 5. Geobsedeerd zijn door geld

  Meer geld betekent meer macht, status en respect. Geloof je dat echt nog stééds? Er zíjn uiteraard vrouwen die op rijke mannen vallen, dus als dat is waar je naar op zoek bent, dan is deze obsessie je goed recht. Maar als je denkt dat het je gelukkig gaat maken, you thought wrong.

  Angsten van mannen

  Bewust nadenken over geld is overigens juist hartstikke goed, maar let er dan vooral op aan welke dingen je je geld uitgeeft.

 6. Druk maken over je lengte

  Het is niet onwaar: veel vrouwen houden van lange mannen en er is wel degelijk een perfect mannenlichaam volgens vrouwen. Maar weet je wat ook niet onwaar is? Heel veel vrouwen kan het helemaal niets schelen hoelang een man is. Ga dus niet obsessief piekeren over je lengte, maar ga op zoek naar een vrouw die jouw lengte perfect vindt. Je kan er toch niks aan veranderen.

 7. Obsessie met je uiterlijk

  Voor iedere spiegel je hoofd draaien, een driedubbele laag gel in je haren en al je salaris uitgeven aan kleding. Één ding is zeker: geen een van deze dingen gaat jou een leuker persoon maken. Probeer dus vooral balans te zoeken en te bedenken of je onzekerheden echt te maken hebben met je uiterlijk, of misschien meer met je mentale gesteldheid. Er zijn overigens juist wel heel veel andere kenmerken die je aantrekkelijk maken, ongeacht je uiterlijk.

 8. Te veel of te weinig haar

  Het is een angst van veel mannen: teveel haar op je borst of te weinig op je hoofd. Het is ook eigenlijk nooit goed, heb jij het gevoel. Probeer zoveel mogelijk je haargroei te omarmen, want op veel vlakken kan je er vrij weinig aan doen.

  Lichaamshaar kan je eventueel trimmen, maar van volledig afscheren zijn veel vrouwen ook geen fan. Lichaamshaar hoort bij het lichaam en kaal worden bij ouder worden. Tot op zekere mate kun je er wat aan doen, maar probeer je vooral druk te maken om andere dingen. Zit het je toch heel erg dwars? Dan hebben wij nog wat slimme herenkapsels voor mannen die kaal worden op hun kruin.

 9. Toegeven dat je op dieet bent

  Voor vrouwen is het ‘normaal’, maar mannen moeten altijd maar kunnen eten wat ze willen en er alsnog fit uitzien. We leven in 2021 en een gezonde levensstijl onderhouden is de normaalste zaak van de wereld. Het gaat er niet om dát je het zegt, het gaat erom hóe je het zegt. In plaats van “ik ben op dieet” kun je ook zeggen “ik sla deze even over” of “ik probeer deze periode even iets gezonder te leven”. Niemand die daar raar van opkijkt!

 10. Jaloers zijn op andere mannen

  Het zal vast weleens voorkomen dat jij je zinnen hebt gezet op een vrouw, maar dat er voor jou nog drie anderen staan te vechten. Een beetje competitie kan geen kwaad, toch? Ga vooral niet obsessief kijken naar wat zij wel hebben en jij niet. Focus vooral op wat jij wél hebt. Dan kom je het meest zelfverzekerd en aantrekkelijk over. Als dat niet ‘werkt’, dan is het geen match of slechte timing. On to the next!