Het perfecte mannenlichaam: lengte en gewicht

Het perfecte mannenlichaam. Over het algemeen wordt aangenomen dat lange mannen aantrekkelijk zijn. Het valt echter mee. Wat de vrouwen de ideale lengte van de man vinden? Een gemiddelde lengte van 1 meter 82. Dit in combinatie met een gewicht van 84 kilo. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de samenstelling van je lichaam. Ben je 1 meter 82, weeg je 84 kilo, maar heb je dunne armpjes en een flinke buik, zal dit logischerwijs toch niet als ideaal worden gezien. De ideale taille maat is rond de 82 centimeter.

 

Afgetraind lichaam

In de jaren 80 waren mannen als Arnold Schwarzenegger mateloos populair onder vrouwen. Opgepompte mannen, vaak bereikt op een niet erg natuurlijke manier. Vandaag de dag zijn er nog steeds mannen die er zo bij lopen, of die dezelfde ambitie in elk geval hebben. Maar het blijkt dat vrouwen dit meestal helemaal niet zo mooi vinden. Het ideale lichaam is tegenwoordig vooral afgetraind, licht gespierd met zichtbare buikspieren. Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel Brad Pitt in Fight Club.

Ideale lichaam MAN MAN

Overige kenmerken

Buiten het lichaam is ook onderzocht wat vrouwen verder het liefst zien bij een man. Ze geven namelijk aan dat het gezicht nog altijd het belangrijkst is. Qua haarkleur zien vrouwen het liefst bruine lokken, op de voet gevolgd door zwart en blond. Mannen met rood haar worden over het algemeen als minder aantrekkelijk beschouwd. Wat betreft de kleur van de ogen, vinden vrouwen de kleur blauw vaak het aantrekkelijkst. Na amber en groene ogen is blauw de speciaalste kleur. Slechts 2 % van de wereldbevolking heeft namelijk blauwe ogen.

Mocht je bruine lokken hebben, blauwe ogen en ook qua lichaam in de buurt van het ideale plaatje komen, lucky you. Als dit niet zo is hoef je niet te treuren, met mindere genen kun je er alsnog goed uit zien.