Wat vinden vrouwen de ideale lengte van een man?

Net zo min als het perfecte vrouwenlichaam, bestaat er ook niet zoiets als het perfecte mannenlichaam. Toch weten we door onderzoek welke lengte van een man voor de meeste vrouwen ideaal is. Natuurlijk verschilt het per vrouw, maar in algemene zin is een lengte van 1.82 meter prima.

 

Het CBS heeft onderzoek gedaan naar de gemiddelde lengte van de Nederlandse man. Gelukkig komt dit heel dicht in de buurt van de vrouwenvoorkeur.

ideale lengte van een man volgens vrouwen

De lengte is natuurlijk slechts een onderdeel, het gewicht speelt ook een rol. Logischerwijs zal een man van 1.82 meter met een gewicht van 125 kilo minder aantrekkelijk zijn dan een slanke man. Wat het gewicht betreft scoor je dus punten als je zo’n 84 kilo weegt. Ook voor de taille weten we het ideaal van de meeste vrouwen: 82 centimeter.

Het perfecte mannenlichaam en andere wensen van vrouwen

Terwijl in het recente verleden juist de gespierde torso het schoonheidsideaal is, is dit beeld de laatste jaren minder populair geworden. De ideale man is niet langer super gespierd, sterker nog: het is verre van ideaal. Gespierd is prima, maar het mag wel redelijk ‘natural’ zijn. Licht gespierd met wat lichaamsvet is geen probleem, maar een (beginnend) bierbuikje is nog steeds ongewenst. Heb je een klein buikje dan is dit dus geen probleem zolang je maar over een gezond gewicht beschikt.

wat is de perfecte lengte van een man

Mocht je nu op basis van het bovenstaande denken dat je de belichaming bent van de jonge God anno 2021, dan komen er nog wat meer wensen bij kijken. Ben je wel 1.82 meter, 84 kilo en niet dik, dan klinkt dat goed, maar met je blonde lokken ga je het alsnog niet redden bij veel vrouwen. Bruin haar is namelijk favoriet. Ook als je echt donker haar hebt, kun je rekenen op meer waardering. De blonde adonis komt dus op een derde plek. Heb je rood haar? Jammer joh. Rood is absoluut niet in trek en wordt door veel vrouwen niet als pluspunt gezien. Dat geldt ook voor de kleur van je ogen. Hoe wij mannen wel degelijk een mooiste oogkleur bij vrouwen voor ogen hebben, geldt dat ook andersom. Bruin en grijs doen het absoluut slecht, maar met groen, blauw en amber zit je zeker goed.