Hoe ziet het perfecte vrouwenlichaam eruit?

Onderzoekers van de Universiteit van Texas bieden ons het verlossende woord. Als we hun onderzoek mogen geloven, bestaat het perfecte vrouwenlichaam over een viertal eigenschappen. De perfecte lengte voor een vrouw is volgens eerdergenoemde onderzoekers een vrij gemiddelde 1 meter 68. Koppel die lengte met een gewicht van 63 kilo en je bent als vrouw zijnde al goed op weg. Als ze naast dat echter ook een borstomtrek heeft van 99 centimeter en een heupomtrek van 91 centimeter, dan mag ze zich gerust Miss Universe noemen. In dat geval ben je namelijk wetenschappelijk gezien de meest aantrekkelijke vrouw die er kan zijn.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kelly Brook (@iamkb) op

Deze vrouw heeft het perfecte vrouwenlichaam

Om aan te geven hoe zo’n vrouw er nou uitziet gebruikten de onderzoekers het voorbeeld van Brits model Kelly Brook. Zij is namelijk de gelukkige eigenares van al deze 4 eigenschappen. Gek genoeg was er eerst lange tijd controverse rond het feit dat zij de functie van topmodel bekleedde. Velen vonden haar aan de iets te stevig kant om model te zijn, de term ‘mollig’ is zelfs meerdere keren gevallen. In onze ogen zeer vrouwonvriendelijk. De monden van degenen die dat zeiden zullen nu vast en zeker gesnoerd zijn. En zeg nou eerlijk: What where those people saying?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kelly Brook (@iamkb) op

Een kwestie van evolutie

Mannen houden van het verfijnde van het vrouwenlichaam en vrouwen hebben een idee over het perfecte mannenlichaam. Maar hoe komt het dat het viertal eigenschappen zorgt voor ons beeld op het ‘perfecte vrouwenlichaam’? Dit ligt hem allemaal aan het feit dat een vrouw er hierdoor vruchtbaarder uitziet. Voortplanten is de primaire levensfunctie van elke soort. Als wij mannen een vrouw vruchtbaarder vinden ogen, wordt zij als aantrekkelijker beschouwd. Een mooi, vol figuur met deze kenmerken triggert het beste deze onderbewuste signalen.

Heeft je geliefde ook lucht gekregen van dit onderzoek en is ze nou een beetje onzeker over haar eigen lichaam? Doe er dan alles aan zodat ze zich niet schaamt voor haar lichaam.