Mannen kijken wel degelijk naar de oogkleur van vrouwen

Zoals we zeiden: ogen worden door veel mannen gezien als het meest mooie en aantrekkelijke lichaamsdeel. Het is niet voor niets dat het gezegde luidt: ‘De ogen zijn de vensters van de ziel.’ De ogen van een vrouw is een belangrijk onderdeel als het gaat om schoonheidsidealen en aantrekkingskracht, dat is zeker. Maar wat vinden mannen nou de mooiste oogkleur bij vrouwen?

Hoewel smaken verschillen is er uit verschillende onderzoeken één type oogkleur gebleken die als favoriet wordt gezien.

De oogkleur van een persoon beschrijft natuurlijk niet het karakter van iemand. Toch is uit onderzoek gebleken dat de kleur van je ogen wel iets zegt over je karaktereigenschappen.

Grijze ogen

Grijze ogen komen eigenlijk niet heel erg vaak voor. Vaak zie je wel dat grijs en blauw een beetje gemixt zijn. Als het aankomt op karaktereigenschappen is bewezen dat mensen met grijze ogen vaak goed kunnen omgaan met pijn en stress. Hoewel ze soms wat in zichzelf zijn gekeerd, zijn mensen met grijze ogen wel trouw.

Blauwe ogen

Vroeger liep er nog niemand op deze aarde rond met blauwe ogen, tot iemand door de mutatie van een gen blauwe ogen kreeg. Mensen met blauwe ogen hebben dus altijd bepaalde gelijke overeenkomsten, omdat ze een stukje DNA hebben dat overeenkomt.

Welke oogkleur vinden mannen het mooist bij vrouwen
Foto via Instagram van mit_tanya

Als het gaat over de kleur ogen en karakter, zijn er genoeg vooroordelen over mensen met blauwen ogen. Dat mensen met blauwe ogen minder intelligent zijn is er één van, maar dit is tot op heden nooit bewezen.

Drink jij weleens een glaasje en merk jij dat jij hier minder snel wankel van gaat lopen? Dat kan kloppen. Mensen met blauwe ogen kunnen over het algemeen beter tegen drank en kunnen daardoor meer doordrinken.

Groene ogen

Heb jij groene ogen? Dan ben je uniek. Deze oogkleur is het minst voorkomend en het meest zeldzaam van allemaal. Slechts 2% over de gehele wereldbevolking heeft deze kleur ogen. Mensen met groene ogen worden vaak gezien als creatievelingen. Ze zijn gedreven en gepassioneerd.

Mensen met een groene oogkleur zijn vaak het meest verleidelijk en tegelijkertijd mysterieus. Groene ogen verraden dus eigenlijk heel weinig over je persoonlijkheid.

De meest aantrekkelijk oogkleur voor de man
Foto van Instagram Sofia Jamora

Bruine ogen

Heb jij nou bruine ogen? Dan heb jij de meest voorkomende oogkleur wereldwijd. Duizenden jaren geleden bestonden er helemaal geen andere oogkleur.

Over het algemeen worden mensen met bruine ogen vaak gezien als aantrekkelijk, zelfverzekerd en beleefd. Ook het reactievermogen van iemand met bruine ogen is vaak beter.

Wat vinden mannen de meest aantrekkelijk oogkleur bij de vrouw
Foto van Instagram Kara Jewell

Conclusie

Zat jij aan blauw te denken? Dan heb je het goed. Uit onderzoek is gebleken dat blauw de meest aantrekkelijke kleur ter wereld is.

Je zal jezelf nu vast afvragen hoe ze dit nou weten. Uit verschillende onderzoeken waarbij ze de top 100 knapste mannen en vrouwen hadden geselecteerd, konden ze concluderen dat het grote deel, ongeveer 25% van de mensen, bestond uit blauwe ogen.