Welke persoonlijke kenmerken maken je aantrekkelijk?

Laten we eerlijk zijn. Een goed uiterlijk maakt het leven toch net iets gemakkelijker, vooral als het gaat om het verleiden van de vrouw. Toch zegt dit niet altijd alles over hoe aantrekkelijk je gevonden wordt door de ander. Aantrekkingskracht hangt af van ontzettend veel aspecten en hangt dus niet alleen af van je uiterlijk.

Hieronder lees je zes kenmerken die je aantrekkelijk maken, ongeacht je uiterlijk.

1. Een goed gevoel voor humor

Een goed gevoel voor humor is de key. Je hoeft niet een enorm mooie vent te zijn, om in de smaak te vallen met je aanstekelijke humor. Naast dat een goed gevoel voor humor sfeerbepalend is, staat het bij veel vrouwen bovenaan hun wensenlijst wat betreft aantrekkingskracht.

6 kenmerken die je aantrekkelijk maken, ongeacht je uiterlijk
Foto van Instagram Bruno Martins

2. Je bent zelfverzekerd

Kijk, het is natuurlijk ontzettend logisch dat je ergens onzeker over bent. Iedereen heeft zijn onzekerheden en die hoef je dan ook niet onder stoelen of banken te steken. De kunst is om bewust te zijn van je onzekerheden en hier goed mee om te gaan.

Een klein voorbeeld: aantrekkelijke kleine mannen laten niet zien dat hun lengte iets te maken heeft met hun mannelijkheid, geluk en zelfvertrouwen. Wees eerlijk naar jezelf en maak er niet een al te groot probleem van. Op deze manier zal je ook zien dat vrouwen dit niet doen.

3. Luisteren en begrijpen

Mensen die alleen maar met zichzelf bezig zijn komen arrogant en narcistisch over. Praat je tijdens een eerste date bijvoorbeeld alleen maar over jezelf, dan kun je beter maar gelijk je jas pakken en vertrekken.

6 kenmerken die je aantrekkelijk maken, ongeacht je uiterlijk
Foto van Instagram rik.forsgren

Wat begrijpen en luisteren aantrekkelijk maakt? Je laat zien dat je geïnteresseerd bent in de ander en hij of zij er toe doet. Schenk aandacht aan de mensen van wie je houdt. Liefde geven is liefde krijgen.

4. Betweters zijn verschrikkelijk

Mannen die denken dat ze alles beter weten zijn verschrikkelijk. Ze denken je altijd te kunnen adviseren, ook als ze geen idee hebben waar het over gaat. Je hoeft geen leermeester te zijn voor een vrouw, ze kan echt wel fietsen zonder zijwieltjes.

Wanneer je weet waar je grenzen liggen, ben je op het goede spoor. Geef mensen niet het idee dat jij de slimste uit de kamer wil zijn. Als je niet weet waar je het over hebt, kunnen mensen dat zo zien. Sterker nog, ze gaan zich mateloos irriteren en krijgen misschien zelfs wel medelijden met je. Bouw een eerlijke band op met mensen en vraag het als je iets niet weet.

5. Vriendelijkheid werkt altijd

Vriendelijkheid is de sleutel tot succes en werkt altijd. Vriendelijke mannen stralen warmte, openheid, stabiliteit en veiligheid uit, waar vrouwen dol op zijn.

Vraag je jezelf nu af waarom vriendelijkheid een super aantrekkelijke eigenschap is? Het antwoord is simpel: mensen voelen zich van nature tot je aangetrokken. Ze voelen zich fijn en willen bij je zijn vanwege hoe goed je ze behandelt.

6 kenmerken die je aantrekkelijk maken, ongeacht je uiterlijk
Foto van Instagram erik.forsgren

Het is echter wel belangrijk om grenzen te stellen omdat mensen ook misbruik van je goede eigenschappen kunnen maken. Daarnaast is het ook niet aantrekkelijk als iemand over je heen loopt alsof je een deurmat bent. Weet wanneer je nee moet zeggen en wees hier gewoon duidelijk in.

6. Je bent bereid te groeien

Als je niet je hele leven lang groeit als persoon, wat doe je dan eigenlijk wel? In het leven zijn er ontzettend veel aspecten die ons vormen tot wie we nu zijn. Denk aan de mensen die je tegenkomt en ervaringen die je opdoet.

Ook al voelt het niet altijd zo, in principe ga je altijd vooruit en draait de aarde gewoon met je mee. Motiverende mensen die leven met een bepaalde drive worden vaak als aantrekkelijk gezien. Het is logisch dat niet altijd alles mee zit in het leven, maar de kunst is hiermee om te gaan. Het hoort erbij. Knop om en door.

Heb jij iemand op het oog en wil je diegene vleien? Dan dien je een baas te zijn in de kunst van het flirten. Met deze flirt tips maak jij indruk.