Waarover zijn mannen vaak onzeker?

Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen ontzettend onzeker zijn over de kleinste dingen. Dat komt natuurlijk deels doordat de maatschappij hele hoge verwachtingen heeft van je uiterlijk, maar ook omdat we er zelf niet tevreden mee kunnen zijn. Maar heel vaak zijn het zaken waar het andere geslacht helemaal geen moeite mee heeft. En dan zou het dus zonde zijn om moeite te steken in je zorgen maken over die onzekerheden.

We hebben tien onzekerheden voor je verzameld waar vrouwen totaal geen moeite mee hebben, terwijl wij er als mannen ons vreselijk druk om kunnen maken. Dus onthoud: ben hier in het vervolg niet meer onzeker over.

1. Uiterlijke imperfecties

Perfectie is imperfectie, ken je die uitspraak? Deze regel geldt ook bij jouw uiterlijk. Natuurlijk kan je je zorgen gaan maken over dat je haar niet goed zit of dat je neus iets schever staat, maar dat is zoveel onnodige energie die je daarin steekt. Niemand is perfect, dus ben tevreden met je uiterlijk en laat de onzekerheden los.

2. Jezelf zijn

Sommige mannen hebben een masker op. Of ja, beter gezegd, bijna iedereen heeft een masker op. Want veel mensen denken dat ze niet goed genoeg zijn als ze zichzelf zijn. Maar niets is minder waar. Er is maar één jij, dus ben gewoon lekker jezelf. En als iemand dat niet accepteert, is hij/zij de moeite ook zeker niet waard. Dus ontplooi jezelf tot de beste versie van jezelf.

onzekerheden mannen

3. Je bevindt je op de achtergrond

Wanneer een man minder actief is, dus ook wat minder grappig en minder gevat, hebben ze vaak het gevoel dat ze niet leuk genoeg zijn. Maar het kan gewoon simpelweg een keer voorkomen dat je een minder fijne dag hebt en daardoor wat stiller bent of even niet de behoefte hebt om op de voorgrond te staan. En ook dat is prima, je hoeft niet altijd degene te zijn die de gangmaker is.

4. Grijze haren

Er ligt in menig winkel al een haarverf voor mannen klaar die een goede ‘grijsdekking’ hebben. Dat zegt eigenlijk al genoeg: mannen zijn onzeker over haren die grijs worden. Maar weet je, vrouwen vinden mannen met grijs haar eigenlijk heel erg aantrekkelijk. Ze komen slimmer en intelligenter over. Dus wat voor mannen een onzekerheid is, is voor vrouwen juist een pluspunt. Dus laat je haren lekker grijs. Het staat je juist goed.

5. Niet mannelijk genoeg

Veel vrouwen houden van dominante mannen, dat is algemeen wel bekend. Want de stoere jongen op school kreeg ook altijd de meisjes mee. De minder stoere mannen die scoorde eigenlijk nooit. Maar zie het zo: een goedkoop product in de supermarkt wordt toch ook door heel veel mensen mee naar huis genomen? Uiteindelijk zullen ze er toch wel achter komen dat stoere mannen leuk zijn voor heel even, maar daarna beginnen te vervelen. Vrouwen hebben baat bij een man die over zijn emoties durft te praten.

waarover zijn mannen onzeker

6. Niet fit genoeg

Veel mannen zien op Instagram andere mannen voorbij komen met een bizar fit lichaam, maar dat vertekent écht het beeld over hoe het er in de realiteit uitziet. Onze tip: ga eens door de stad lopen en scan iedere man die je langs ziet lopen. Je zal erachter komen dat je misschien wel één van de fittere mannen bent in onze samenleving. Dus maak je daar maar nooit meer zorgen over.

7. Het buikje

Veel mannen hebben, vooral als ze stoppen met sporten, een klein buikje. En voor veel mannen is dit genoeg reden om zich onzeker te voelen over hun lichaam. Ook dit is onnodig. Natuurlijk vinden veel vrouwen een six-pack aantrekkelijk, maar daar gaat het niet om. Er zijn maar weinig mannen die op hun 40e nog een blokjesbuik hebben toch? Dus wil jij echt al die moeite doen?

8. Je bent een nerd

Wanneer je een bepaalde passie hebt en voor je eigen gevoel daarin doorslaat, geeft jou het misschien wel het gevoel dat je een nerd bent. Maar echt, geloof ons, vrouwen vinden een man met passie heel erg aantrekkelijk. Want stel je voor: een man heeft geen ambitie en geen passie en is daardoor ook best lui, denk je dat vrouwen dan sneller op een man met ambitie vallen of op het tweede?

waarom ben ik onzeker

9. Niet ervaren in bed

Het kan best zijn dat een vrouw meer ervaring heeft tussen de lakens dan dat jij dat bent. Dan kan dat voor onzekerheden zorgen. Maar maak je geen zorgen, want een vrouw vindt dat niet per se onaantrekkelijk. Omdat jij nog niet alles ontdekt hebt in bed, kan het best zijn dat je allerlei dingen uit wil proberen. Resultaat: je staat open voor veel meer dingen dan een ervaren man. Dus zie het niet als een zwakte, maar juist als pluspunt.

10. Geen baardgroei

Veel vrouwen vinden het mega aantrekkelijk als een man een volle baard is. En ja, vaak zijn mannen met een baard de mannen die scoren bij de vrouwen. Maar wanneer het je niet is gegeven om een volle baard te dragen, doe het dan ook echt niet. Veel vrouwen vinden mannen zonder baard ook aantrekkelijk. En met die paar haartjes ga je echt niet de show stelen. Dus zorg voor een verzorgde look, daar scoor je zeker mee. Ook al is het zonder baard.