Warme kledingstoffen voor de winter

Die linnen overhemden, dunne sweaters en katoenen chino’s die je in de kast hebt hangen zijn perfect voor als het wat warmer wordt. Nu hebben we echter te maken met de koudere periode van het jaar. Daarin wil je er niet alleen stijlvol, maar ook warm bijlopen. Let op de warme kledingstoffen die perfect zijn voor jouw winterse kledingstukken.

1. Wol

De overduidelijkste onder de kledingstoffen voor de winter is natuurlijk wol. Wol tref je voornamelijk aan in dikke truien, maar coltruien en vesten zie je ook vaak terug in wol. Het voordeel van wol is dat het warm is en zacht aanvoelt, maar let wel goed op met het wassen van je wollen trui. Voor je het weet is ‘ie één of twee maten gekrompen.

coltrui zwart

Coltrui

blauw €219 Shop nu

2. Flanel

Ben jij iemand die graag overhemden draagt en hou je tegelijkertijd van een casual stijl? Dan zijn flanel overhemden de ideale keuze om te dragen in de wintermaanden. Flanel behoort echt toe tot de kledingstoffen die geschikt zijn voor de winter.

overhemd blauw

Overhemd

blauw €129 Shop nu

3. Fleece

Bij het materiaal fleece denk je wellicht niet meteen aan stijlvolle kleding en eerder aan suffe outfits. Toch kan een stijlvolle fleecetrui een perfect onderdeel zijn van jouw street style outfit. Combineer hem met een slim of loose fit jeans en sneakers voor een casual geheel.

fleece vest

Vest

wit €95 Shop nu

4. Acryl

Acryl is wat onbekender, maar ook zeker één van de warme kledingstoffen die perfect zijn voor de winter. Acryl is een warme en zachte stof. Je ziet dit materiaal onder andere terug in truien, maar ook kleinere stukken, zoals sokken, sjaals en mutsen kunnen van acryl zijn gemaakt. Een fijne bijkomstigheid is dat het minder krimpt.

sjaal

sjaal

bruin €139 Shop nu

Je verdiepen in de juiste kledingstoffen is één van de tips om stijlvol deze winter door te komen. Check ons overzicht van 10 tips voor een goede kledingstijl om helemaal in stijl voor de dag te verschijnen.