Tips voor een goede kledingstijl

Het hebben van een goede kledingstijl is belangrijk. We willen er allemaal op ons best uitzien, of we nou naar een date, werkafspraak of verjaardag gaan. Je kledingstijl gaat echter verder dan kleding kopen in je maat. Dit zijn tien tips waarmee jij volledig in stijl voor de dag verschijnt.

 

1. Koop goede basics

Een getailleerd pak, een opvallende zwembroek en een t-shirt in een felle kleur kun jij allemaal opnemen in je garderobe. Toch is het verstandig om vooral te investeren in goede basics. De verschillende items kunnen op die manier makkelijk met elkaar worden gecombineerd, zodat je handig een goede kledingstijl kunt creëren. Zorg onder andere voor een wit overhemd, een wit en zwart T-shirt en en pantalons in rustige, tijdloze kleuren. Zo kan je een minimalistische outfit samenstellen waarmee jij de plank nooit misslaat.

wit t shirt heren

T-shirt

L'Estrange €55 Shop nu
T-shirt zwart

T-shirt

Zwart €50 Shop nu

2. Kijk welke kleding past bij je huidskleur

Heb jij een donkere huidskleur, of ben jij juist altijd bleek? Bepaalde kleuren komen mooier tot hun recht in combinatie met specifieke huidskleuren en laten je huid ook mooier uitkomen. Voor een goede kledingstijl is het dus van belang om te checken hoe je je kleding moet afstemmen op je huidskleur.

3. Stem de patronen en pasvormen af op je lichaamsbouw

Hoe kleding valt heeft alles te maken met je lichaamsbouw. Stem de patronen op je kleding dus af met je lichaamsbouw en hou rekening met pasvormen. Ben jij kleiner dan gemiddeld, bekijk dan naar de kleding tips voor kleine mannen. Ook met de kleding tips voor smalle mannen en kleding tips voor dikkere mannen is een goede kledingstijl makkelijk te creëren.

4. Layeren

Door meerdere lagen over elkaar heen te dragen, zorg je voor meer diepte en een speels karakter in je outfit. Draag bijvoorbeeld een spijkerjack over een trui, met daaronder weer een kraag van een overhemd. Zo combineer je verschillende kleuren, stijlen en patronen met elkaar voor sprekende outfits. Bovendien is het makkelijk om in dat geval kleding uit te trekken en zo direct een andere outfit te hebben.

5. Verdiep je in de juiste materialen

Kijken naar de juiste materialen kan ervoor zorgen dat jij kleding gaat dragen die lekker aanvoelt en perfect is voor het seizoen. In de winter is bijvoorbeeld een wollen trui een goed idee. Maar een wollen trui in de zomer zorgt er hoogstwaarschijnlijk voor dat je behoorlijk gaat zweten. Ook pantalons komen in veel verschillende materialen. Ga in de zomer voor stoffen die lekker luchtig zijn, zoals linnen.

zakelijke pantalon

Pantalon

zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu

6. Hou je aan de dresscode

Er zijn ongelofelijk veel dresscodes voor mannen te vinden. Natuurlijk heb je bepaalde dresscodes voor bruiloften, verjaardagen of diners. Maar ook op je werk, tijdens het uitgaan of op een ‘simpele’ borrel kan er het één en het ander van je worden verwacht. Onderdeel van het hanteren van een goede kledingstijl is dat je op elk soort dresscode bent voorbereid. Begrijp daarom alle dresscodes voor mannen en voorkom dat je als enige in de verkeerde outfit verschijnt op een evenement.

7. De juiste accessoires

Een goede kledingstijl bestaat uit meer dan enkel je schoenen, broek, trui en jas. Het zijn juist de accessoires die een outfit helemaal afmaken. Een pet of flat cap kan je een speels of klassiek karakter geven, terwijl het juiste horloge je er erg zelfverzekerd uit laat zien. Probeer daarom bekend te worden met de 5 mannen accessoires die allesbepalend zijn. Durf out of the box te denken en interessante details toe te voegen aan jouw outfit.

zonnebril

Zonnebril

Gold €45 (2=1) Shop nu

8. Verzorg je kleding goed

Een goede kledingstijl gaat verder dan de kleding die je draagt. Het heeft ook te maken met de manier waarop je het draagt. Zorg er dus voor dat je je kleding goed verzorgt. Breng je pak af en toe naar de stomerij, voorkom scheuren en vlekken in je kleding en zorg ervoor dat je nooit met een gekreukeld overhemd de deur uit gaat. Het zou zonde zijn als de aandacht alleen maar uitgaat naar de staat van je kleding, in plaats van de kleding zelf.

9. Weet in welke kledingstukken je moet investeren

Vaak gaat de aandacht toch uit naar de kledingstukken die in de uitverkoop zijn. Tegelijkertijd zijn er een aantal kledingstukken die het investeren meer dan waard zijn. Een leren jas die net wat duurder is maar jaren langer meegaat, brengt je op lange termijn veel meer plezier. Ook een horloge, leren schoenen en een praktische laptop-tas zijn stuk voor stuk kledingstukken die best wat meer mogen kosten.

10. Draag je kleding zelfverzekerd

Het belangrijkste aan je kledingkeuzes is het zelfvertrouwen waarmee je het draagt. Stijl is relatief, dus wat jij fantastisch vindt, kan een ander niets vinden, of andersom. Probeer daarom niet teveel mee te lopen met alle rages en de laatste mode, maar vind je eigen persoonlijke stijl. Er zijn een aantal kledingstukken die vrouwen aantrekkelijk vinden aan mannen, maar niets is er zo aantrekkelijk als iemand die zelfverzekerd in zijn schoenen staat.