Welke dingen moet je niet bespreken op een eerste date?

Hoewel het voor de ene een gemakkelijke opgave lijkt te zijn waar hij zichzelf zo doorheen wurmt, is de ander bang om over zijn woorden te struikelen door nervositeit. Belangrijk is dat jij je hoofd koel te houden en te vertrouwen op je kwaliteiten, maar wat als je dit lastig vindt? Om succes te garanderen en een ongemakkelijke stilte te voorkomen vertellen wij jou over de 5 dingen die je maar beter niet moet bespreken op een eerste date.

1. Praten over je ex tijdens een eerste date

Praat je over je ex op een eerste date? Dan kan je beter maar meteen je spullen pakken en naar huis gaan. Uit onderzoek is gebleken dat dit één van de grootste afknappers is voor de vrouw. Het is voor je date niet prettig een hele lijst aan prestaties van je ex aan te horen waar zij misschien niet aan kan voldoen.

Deze 5 dingen moet je niet bespreken op een eerste date

Voorkom een onzekere date en een ongemakkelijke positie waarin je jezelf zou kunnen werken. Ben je nog niet over je gebroken hart heen? Dan kun je beter nog maar even wachten met het beginnen van een nieuw hoofdstuk.

2. Te veel praten over persoonlijke dingen

‘Hoeveel geld verdien je?’, ‘Hoe was je relatie met je ex’, ‘Hoeveel bedpartners heb je gehad?’, ‘Hoeveel weeg je?’. Dit zijn voorbeelden van vragen die je beter maar niet kunt gaan stellen tijdens een eerste date. Er is namelijk een verschil tussen interesse tonen in een persoon, of iemand overvallen met kwesties die gevoelig of persoonlijk zouden kunnen liggen.

3. Praten over je onzekerheden

Niemand op deze aardbol is perfect. Er zijn altijd wel dingen die je over jezelf zou kunnen opnoemen die je minder leuk vindt en graag zou willen veranderen. We hebben simpelweg allemaal onzekerheden. Belangrijk is deze niet uit te spreken op een eerste date met iemand die je nog niet zo goed kent.

Deze 5 dingen moet je niet bespreken op een eerste date

In eerste instantie gaat de persoon al met je op date om wie jij bent. Als ze je niet leuk had gevonden kon ze haar beslissing al op voorhand maken. Ga er dus gewoon van uit dat ze valt voor je misschien iets grote neus, of kale hoofd en ze tijd met je wilt doorbrengen.

4. Het praten over familieproblemen

Dat nummer vier thuis een veelgemaakte date fout is en thuishoort op het lijstje van de ‘5 dingen die je beter maar niet moet bespreken op een eerste date’, is een ding dat zeker is. Houdtieder familie onderwerp dat enigszins de sfeer zou kunnen verpesten, buiten het gesprek. Niks is zo onaantrekkelijk als het uitsloven over hoe rijk je ouders zijn, hoeveel bedrijven zij beheren en hoeveel invloed zij hebben op de mens.

Daarnaast kun je beter maar ook niet beginnen over de gevoelige of persoonlijke kwesties binnen de familie. Dat je moeder al jarenlang worstelt met een drankprobleem, of het praten over de details van de scheiding van je ouders kunnen je date laten afschrikken.

5. Het ‘te diep’ praten over een serieuze relatie

Een eerste date is er om elkaar beter te leren kennen. Je weet vrij weinig van elkaar en het kan nog alle kanten opgaan. Wij snappen best dat je na honderden onserieuze dates, opzoek bent naar een serieuzere relatie, maar heroverweeg dit soort vragen.

Deze 5 dingen moet je niet bespreken op een eerste date

Misschien denkt jouw date hetzelfde, maar wil ze liever wat rustiger aan doen om te weten wie je bent en hoe je op bepaalde situaties zou reageren. Overhaast het gesprek niet, respecteer haar keuze en ben geïnteresseerd. Zo maak jij een onvergetelijke indruk op je eerste date.