Een heikel punt voor vele mannen is het aantal bedpartners. Veel mannen pronken met een ‘hoog aantal’ en andere mannen zijn onzeker over hun geringe ervaring in bed. Maar wat is nou het gemiddelde aantal bedpartners?

Het gemiddelde aantal bedpartners

Uit onderzoek is gebleken dat het gemiddelde aantal bedpartners van mannen 6.4 is en dat van de vrouwen 7. Het ideale aantal bedpartners ligt daarentegen iets hoger: voor de mannen op 7.5 en bij de vrouwen op 7.6.

Aan het onderzoek deden 2180 mensen uit verschillende landen in Europa en de Verenigde Staten mee. Opvallend is dat de Nederlanders het minst open-minded zijn: zij vonden 11 bedpartners al te veel. Ook bij het ideale aantal ligt het Nederlandse gemiddelde laag, namelijk op 6.

gemiddelde aantal bedpartners

Als single man zouden wij het wel weten. We zouden namelijk lekker naar Frankrijk emigreren. Daar ligt het ideale aantal sekspartners namelijk op 10 en wordt 16 te veel bevonden. Het verschil in de gemiddelde sekspartner per staat in de VS is ook immens groot, zo is in Utah het gemiddelde 2.8 en in Louisiana 15.7.

Maar hoe beïnvloedt jouw seksuele verleden je toekomstige relatie? De ondervraagden hadden meer moeite met te veel dan te weinig bedpartners. Zo is het voor 9% erg aannemelijk en voor 21% best waarschijnlijk dat de relatie spaak loopt. Voor 17% van de mensen is het nagenoeg geen probleem.

te veel bedpartners

Als je volgens de infographic met te weinig mensen het bed hebt gedeeld, dan is dat voor maar 2% een bijna zekere dealbreker. Voor 55% van de mensen telt het amper mee.

weinig bedpartners seks

Uit het onderzoek is ook gebleken dat 58.4% van de mannen en 67.4% van de vrouwen niet liegen over het aantal sekspartners. Als er wel wordt gelogen, dan wordt het aantal bedpartners door vrouwen vaak naar beneden en dat van de mannen vaak iets omhoog afgerond.

Oke, nu weet je alle ins and outs over het gemiddeld aantal bedpartners van mannen en vrouwen. Zit jij in een relatie? Check dan eens naar het gemiddeld aantal keer seks per week van koppels.