Onderneem iets actiefs

Een drankje doen is leuk en uiteten gaan kan ook erg gezellig zijn, maar probeer eens een keer wat anders. Overal zijn tientallen leuke dingen te doen. Door samen een activiteit te ondernemen leg je wat minder druk op het nerveus makende begrip ‘eerste date’. Tijdens een etentje vallen gemakkelijk akelige stiltes die zorgen voor ongemakkelijke momenten. Maar tijdens midgetgolfen of bowlen kan je altijd samen lachen. Tevens leer je elkaar beter kennen zonder enorm veel te praten. Hierdoor zijn er nog onduidelijkheden en als jullie écht benieuwd naar elkaar zijn, dan zal je die tweede date alsnog een drankje kunnen doen om het over ietwat serieuzere onderwerpen te hebben.

Nog inspiratie nodig voor leuk afspraakje?

De juiste voorbereiding

Hoe jij je voelt is wat je uitstraalt, dus bereid je goed voor in de breedste zin. Zorg voor een stijlvolle outfit en reserveer zodat je straks niet met je date staat en hoort dat wat jullie willen gaan doen helaas al volgeboekt is, maar maak het ook niet te groot. Het is voor jullie allebei de eerste date en wat gezonde spanning hoort erbij. Toch gaan jullie niet trouwen en willen jullie elkaar alleen even leren kennen. Met het tonen van oprechte interesse en het voorkomen van ongemakkelijke stiltes kom je al een heel eind.

eerste date idee

Kijk misschien eens over de Instagram of Facebook-pagina van haar heen om te zien of jullie gemeenschappelijke interesses hebben voor wanneer je even niet weet waar je over wilt praten. En nee, stalk niet de posts van 2013 over die leuke camping aan het Gardameer, maar kijk of ze van festivals of reizen houdt. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het afspraakje vragen of er nog plekken zijn waar ze graag naar toe wilt. En mannen, laat die telefoon links liggen. Niks toont minder interesse dan dat jij meer aandacht aan je telefoon besteedt dan aan je date.

Weet dat niet elke date perfect kan gaan

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat niet elke date de basis is voor een top relatie. Het klikt met de een nu eenmaal net iets beter dan met de ander. Als interesses te ver uit elkaar liggen is het logisch dat de date niet zo leuk is als met die ene vrouw die net zoals jij veel naar feestjes gaat en houdt van verre reizen. Maar ook met een slechte date dien je om te leren gaan. Belangrijk is niet op te geven en de volgende afspraak met het zelfde vertrouwen in te gaan als de vorige. De perfecte partner loopt ergens rond.

eerste date