Waarom moet je je gezicht wassen?

Iedereen heeft een verschillend huidtype. De één heeft een droge huid, de ander heeft een vette huid en iemand anders heeft een mix van die twee. Met elk type huid is het belangrijk om je gezicht te wassen. Het is minstens net zo belangrijk als je lichaam.

Door het niet wassen van je gezicht kunnen er ophopingen van viezigheid ontstaan. In het dagelijkse leven kom je veel milieuvervuilende stoffen tegen waardoor je poriën kunnen verstoppen. Door ons gezicht wel fris en schoon te houden, kan onze huid worden ontdoen van de viezigheden die, eenmaal opgebouwd, kunnen leiden tot het ontstaan ​​van puistjes en acne.

Wat zijn de verschillende huidtypes?

De meeste mensen vallen in het hebben van een van de vijf verschillende huidtypes: vettig, droog, gevoelig, gecombineerd en normaal. Mensen met een vette huid hebben vaak grotere poriën en actieve klieren. Ze krijgen dus sneller puistjes of acne. Mannen met een droge huid merken misschien dat hun huid een nogal doffe textuur heeft die het licht ongelijkmatig weerkaatst.

Degene met een gevoelige huid is erg kwetsbaar voor ontstekingen, verbranding, jeuk of ​​acne. Vaak kan je daarvoor terecht bij een dermatoloog en krijg je speciale behandelingen met recept van de dokter.

Een gecombineerde huid kan last hebben van dat het op sommige plekken extreem vettig is, maar op andere plekken weer droog. Vaak is het afwisselend. Ook kan het als je wakker wordt vettig zijn, maar met het slapen gaan één en al droog zijn.

Tenslotte hebben sommige mensen een wat als “normale” huid wordt beschouwd. Dermatologen leggen uit dat dit huidtype geen oordeel is over het al dan niet gezond zijn van uw huid, maar eerder een huid die geen ernstige reacties vertoont op huidverzorgingsproducten.

Wat gebeurt er als jij je gezicht te vaak wast?

Hoe vaak moet jij je gezicht wassen?

Het is dus goed om te weten hoe en hoe vaak jij je gezicht moet wassen. Sommige experts zeggen twee keer op een dag, terwijl andere één keer op een dag genoeg vinden. Ongeacht het huidtype, wil je je gezicht minstens één keer per dag wassen. Het beste is ’s avonds om vuil, olie en vuil te verwijderen dat zich gedurende de dag op uw huid heeft opgehoopt. Of je ‘ s ochtends al dan niet opnieuw moet reinigen, is onderwerp van discussie onder huidverzorgingsexperts. “Het is niet nodig om ons gezicht ’s ochtends opnieuw te wassen, want er is niets om te verwijderen, zoals make-up of zonnebrandcrème” vertelt Athena Hewett in een interview met Allure, schoonheidsspecialiste en oprichter van Monastery skin care.

Als je je huid meer dan twee keer per dag wast, kan het zijn dat je de verontreinigende en irriterende stoffen verwijdert waaraan onze huid 24/7 wordt blootgesteld, zelfs als we slapen. Twee keer je gezicht wassen op een dag wordt pas echt aangeraden na een duik in zout water of een intensieve work-out.

Hoe zie je dat je je gezicht te vaak hebt gewassen?

Als je huid een “strak en droog gevoel” heeft, weet je dat je te veel van het goede hebt gedaan. Het kan ook zo zijn dat je huid gevoelig aanvoelt of tekenen van gevoeligheid vertonen met roodachtige, droge plekken op het gezicht. Het is belangrijk voor elk type huid de juiste middelen te gebruiken om het gezicht schoon te maken.