Deze ochtendroutine zorgt ervoor dat jij je dag productief begint

We staan er vaak niet bij stil, maar een ochtendroutine kan een grote impact hebben op hoe de rest van de dag verloopt. Als jij dagelijks stress ervaart, kan dat dus liggen aan hoe jij je dag begint. Daarom deelt succesvol ondernemer en business coach John Sportel zijn ochtendroutine, waarmee hij alles uit zijn ochtend haalt.

1. Ga uit bed

De eerste stap naar een productieve ochtend is natuurlijk uit bed komen. We vinden het allemaal vervelend en draaien ons het liefst nog een keertje om, maar direct uit bed komen is key. Hier zullen alle succesvolle mensen het ook mee eens zijn. John staat zelf in de zomer om 5:00 op, en in de winter om 6:00. Ook vertelt hij dat hij eigenlijk nooit zijn wekkers snoozed. Zijn motto is dan ook: ”Als ik eerder opsta dan mijn concurrent, win ik de wedstrijd”.

2. Sporten

Nadat je uit bed bent gestapt, is het om meerdere redenen heel goed om je dag direct te beginnen met sporten. Wanneer je vroeg in de ochtend sport zet je je hersenen eigenlijk direct ‘aan’, en hier zal je de hele dag je voordeel mee doen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog zo dat niemand na een lange werkdag nog zin heeft om urenlang in de gym te ploeteren, toch?

’s Ochtends hoef je echt geen intensieve training van 2 uur te doen, als je een halfuurtje in beweging bent doet dit al wonderen voor je mind.

Wat zijn de voor- en nadelen van een pre-workout?-2

3. Koud douchen

We zitten er eigenlijk niet echt op te wachten, maar we horen er wel steeds meer over: koud douchen is heel goed voor je lichaam én voor je geest. Het verhoogt namelijk je weerstand, zorgt voor een betere bloedcirculatie, is stukken beter voor je huid dan een warme douche en het bevordert afvallen! Daarnaast zul je merken dat je door een koude douche stukken alerter bent door de dag heen, en het geeft je een flinke energie boost. Zeker een effectief punt voor in je ochtendroutine, dus!

Volgens John is het de eerste keer misschien een beetje vervelend, maar wordt het al gauw een onmisbaar deel in je routine. ”Aan het begin is het wel even afzien, maar het went snel. Zeker als je eenmaal aan de voordelen gewend bent, wil je al snel niet anders meer,” vertelt hij erover.

4. Laat ontbijten

Mensen die laat opstaan beginnen hun dag vaak met ontbijten, terwijl het voor de vroege vogels juist gebruikelijker is om laat te ontbijten. En dit heeft heel veel voordelen! Wanneer je na op lege maag gaat sporten schakelt je lichaam direct naar vetverbranding. Dat is natuurlijk ideaal! John geeft wel als tip om genoeg water te drinken wanneer je pas later in de ochtend ontbijt.

5. Maak een lijst met taken

Als laatste tip geeft John nog mee om, zodra je je werkdag begint, je to-do list een beetje op orde te krijgen. Hij begint zelf met de korte taken die je snel kan afvinken. Wanneer bepaalde taken of werkzaamheden lang duren, kan dit volgens hem wel wachten tot iets later op de dag. ”Mijn regel is: als het binnen 2 minuten kan, doe ik het gelijk; duurt het langer, zet ik het op mijn to-do list,” aldus John.

Bron: Manify