Wat kan je doen als je je verveelt?

Maar wat kan je nou doen als je je verveelt? Gelukkig zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om jezelf wel te vermaken. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

1. Doe een powernap

Vaak ben je wat rusteloos wanneer de verveling de overhand neemt. Je weet op het moment eigenlijk niet zo goed wat je moet doen. Doe dan een powernap. Want laten we eerlijk zijn wat bijslapen is nooit verkeerd. Bovendien is gebleken dat twee keer op een dag slapen beter is dan een keer dus doe er je voordeel mee.

2. Stuur je grootouders een kaartje

Het kan zo maar zijn dat een bezoekje brengen aan je opa en oma er allang niet van is gekomen. Schrijf dan een handgeschreven kaartje of stuur een berichtje naar ze. Vertel ze hoe het met je gaat en dat je ze snel weer komt opzoeken.

3. Organiseer de apps in je telefoon

Waarschijnlijk staan er een aantal apps op je telefoon waar je vrijwel niets mee doet. Of apps die je al maanden niet hebt gebruikt. Pak je telefoon erbij en verwijder deze onnodige apps. Het scheelt je weer geheugen en je telefoon is weer netjes gestructureerd.

4. Lees een goed boek

Het lezen van een boek is misschien iets wat je nooit doet. Maar wanneer je je verveelt is het lezen van een goed boek een hele goede optie. Kies er eentje die je interessant lijkt. Dit kan van alles zijn, een biografie, thriller, roman, zolang jij er maar geboeid door blijft.

5. Ga de was doen

De was doen is voor vele nou niet echt een favoriete bezigheid. Uitstellen van de was is dan ook iets wat vaak gebeurd. Wanneer je niks te doen hebt en je je verveelt kies er dan eens voor om je was te gaan doen. Je zult er uiteindelijk alleen maar profijt van hebben.

Verveling MAN MAN

6. Ga je schoenen poetsen

Raap al je sneakers en leren schoenen bij elkaar en ga deze schoonmaken. Zet op de achtergrond een lekker muziekje op en poetsen maar. Je denkt niet meer aan je verveling én je schoenen kunnen er weer mee door.

7. Meld je af voor onzinnige nieuwsbrieven

Grote kans dat je mailbox vol staat met mailtjes die niet eens opent, laat staan leest. Maak jezelf nuttig en bekijk bij welke mailtjes je kunt afmelden voor de nieuwsbrief. Scheelt je weer een aantal mailtjes per week waar je toch niets mee deed.

8. Ga naar buiten

Tenzij het regent, is naar buiten gaan om een wandeling te maken een hele goede optie om jezelf te vermaken. Maak je hoofd leeg tijdens een wandeling en kom tot rust. Laat vooral je telefoon thuis en geniet van de natuur.

9. Organiseer je kledingkast

Trek je kledingkast open en haal alles eruit. Bekijk stuk voor stuk wat je nog draagt. Draag je het niet meer? Doe het dan in een tas om bijvoorbeeld aan het goede doel te geven. Uiteindelijk zul je zien dat een georganiseerde kledingkast je in de ochtend een hoop kan schelen.

10. Gym-time

Iets waar we soms totaal geen zin in hebben, maar als je je verveelt, is dat een perfect moment om naar de sportschool te gaan. Je betaalt er namelijk iedere maand voor, zonde om niet te gaan toch?

Mocht de gym dicht zijn, kan je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een home-workout te doen met je lichaamsgewicht. 

Verveling MAN MAN

11. Plan een vriendentrip

Hebben jij en je vrienden al een tijdje het idee om op vriendentrip te gaan maar komt het er steeds niet van? Pak je verveling aan en ga vast opzoek naar een bestemming of scrol AirBnB af om een leuke plek te vinden om te slapen.

12. Maak je huis grondig schoon

Een grote schoonmaak is niet direct het leukste wat je kunt doen als je je verveelt maar wanneer je klaar bent is én je verveling weg én je huis weer picobello in orde.

13. Neem een bad

Oke misschien heb je geen bad in je huis maar mocht je deze wel hebben dan is in bad gaan een goede oplossing wanneer je je verveelt. Neem wat tijd voor jezelf en kom tot rust in een warm bad.

14. Neem contact op met een oude vriend

Pak je telefoon en bel die ene vriend die je al een tijdje niet hebt gesproken omdat het er gewoon niet van kwam. Praat elkaar bij over jullie leven of spreek af onder het genot van een biertje en je bent zo van je verveling af.

15. Leer je das knopen in verschillende stijlen

Het knopen van je das kan soms best ingewikkeld zijn. Vooral wanneer je deze niet zo vaak draagt. Er zijn echter super veel knopen die je kunt gebruiken om je stijl helemaal af te maken.

Nu je weet wat je kan doen als je je verveelt, wordt het hoog tijd om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van verveling. Succes!