Binnenkort is The Nevers te zien op HBO

Voor de nieuwe HBO serie The Nevers reizen we terug naar het Londen van de 19e eeuw. Nou ja, niet helemaal. De serie speelt zich namelijk in een Londen af dat – helaas – niet echt heeft bestaan. Magie is namelijk alom aanwezig en aan de orde van de dag. Daar is echter niet iedereen even blij mee. Drie jaar voor de gebeurtenissen in de serie werd een selecte groep Londenaren wakker met een gave. De één kan opeens in de toekomst kijken, de ander kan met vuur spelen en weer een ander beschikt opeens over telepathie. Behoorlijk vet én handig, zou je denken. Maar de Britse elite is niet blij met deze ‘buitenstaanders’.

the nevers hbo

De gelukkigen die opeens een nieuwe gave kregen worden de ‘Touched’ genoemd. Of ze nou echt zo’n geluk hebben? Daar zijn de meningen behoorlijk over verdeeld. Door religieuze groepen en de elite wordt de Touched namelijk gezien als uitschot. Een steeds bitter wordende strijd breekt uit, waarbij ze ondergronds zullen moeten opereren. Onder andere vanuit een groot gebouw (het weeshuis) genoemd proberen zij op slinkse wijze aan hun vijanden te ontkomen. De belangrijkste persoon hierin is de knappe Amalia True (gespeeld door Laura Donelly, onder andere bekend van Outlander). Zij is wel héél spontaan én nergens bang voor. Dat brengt haar nogal eens in benarde situaties.

Wat is de releasedatum van The Nevers?

Science-fiction, actie, fantasy en drama: The Nevers lijkt het allemaal te gaan bevatten. Vanaf 11 april kunnen we de 6 afleveringen van de vette fantasy serie gaan kijken. Of je nou vooral houdt van series die zich afspelen in het vroegere Engeland (denk aan Peaky Blinders), of gewoon wat vette staaltjes magie wil zien: deze serie wil je niet missen. Dat bewijst alleen de onderstaande trailer.