Peaky Blinders stopt niet na seizoen 6 en de film

Slecht nieuws voor alle fans van de serie: de serie gaat er na het Peaky Blinders seizoen 6 mee stoppen. Dat heeft te maken met de film- en seriewereld waarin nou eenmaal veel opnames worden uitgesteld of gecanceld. Het verhaal rondom de Shelby familie is nog echter lang niet uit.

Er komt dan dus ook een heuse film aan. Daarover vertelden we je eerder al wanneer we de Peaky Blinders film kunnen verwachten. Het was de bedenker van de show, Steven Knight, die met de onthullingen kwam dat de serie ging stoppen en er een film volgt. Nu heeft hij wederom weer opvallende uitspraken gedaan rondom Peaky Blinders, die toch nog voor wat hoop aan de horizon zorgen.

Peaky Blinders

Steven Knight kondigt nieuwe verhalen aan rondom de Shelby’s

In een interview met Variety vertelde Steven Knight over de toekomst van de serie. De film noemde hij een volledig gevormd idee met een begin, midden en einde. Volgens Knight wordt de Peaky Blinders film een geschikt einde van de serie. Maar ze zijn daarna nog niet klaar met de Shelby-familie en de bende. ”Er zullen dingen aankomen die ik niet echt spin-offs wil noemen,” zei Knight, ”maar er zullen andere TV shows zijn die er hopelijk uit de film voortkomen. Die zullen het verhaal van dit deel van de samenleving en deze familie blijven vertellen.”

De toekomst van Peaky Blinders

Met andere woorden: we kunnen met de film, die na seizoen 6 wordt geproduceerd, dus eigenlijk zien als een nieuw begin in plaats van als het definitieve einde van Peaky Blinders. Wat ons betreft mag de serie inderdaad met nieuwe verhalen en meer films komen. Wij zijn de Shelby-familie immers nog steeds niet zat.

Peaky Blinders seizoen 6 laatste seizoen

Het blijft natuurlijk de vraag welke gezichten we in de toekomst nog gaan terugzien. Bovendien blijft het de vraag hoelang de cast nog verbonden wil blijven aan de serie. Die cast ziet er in het echte leven overigens een flink stuk anders uit.