Hoe kan je je haar lang laten groeien als man zijnde?

Er zijn allerlei manieren je haar lang te laten groeien om zo tot een stijlvol lang kapsel te kopen. Sommige bedrijven verkopen zelfs producten die je in je haar kan smeren zodat je haar sneller groeit. Maar het hoeft allemaal niet zo moeilijk en duur te zijn. Er zijn een aantal tips die je kunnen helpen om snel langer haar te krijgen.

Natuurlijk is voeding van je haar een belangrijke factor, maar er zijn nog veel meer andere dingen die je kan doen waardoor je haar sneller gaat groeien en langer kan groeien. We hebben de belangrijkste voor je verzameld.

1. Verzorg je haar goed

Gebruik de juiste producten voor je haar en zorg dat je geen haarproducten gebruikt waar veel slechte stoffen in zitten. Dat is vaak het geval bij goedkope shampoo of goedkope conditioner. Dus check vóór gebruik altijd even of er niet heel veel chemicaliën in zitten. Het beste kun je gewoon een shampoo gebruiken met enkel natuurlijke ingrediënten. Wat veel mensen ook fout doen, is dagelijks hun haren wassen. Het beste kan je je haar maar 1 á 2 keer per week wassen. Zo voorkom je dat je haar uitdroogt.

haaruitval kapper

Mocht je haar al flink aan de droge kant zijn, gebruik dan wat haarolie of een goed masker om het wat meer te voeden. Die voedingsstoffen helpen je haar namelijk ook weer om te groeien.

2. Ga naar de kapper

Ze zeggen nog wel eens dat het goed is om naar de kapper te gaan, omdat je haar daardoor sneller groeit. Of dat waar is, weten we niet. Maar er is echt geen reden waarom je niet naar de kapper zou moeten gaan. Een kapper kan je haar namelijk wel gezond houden door de dode puntjes te knippen en het in model brengen door bijvoorbeeld de zijkanten wat bij te knippen. Dus een lelijk bos onverzorgd haar hoort niet bij lang haar hebben. Het is pas mooi als het ook nog in model zit.

3. Gebruik koud water

Oké, deze tip klink misschien gek, maar spoel je haar altijd even af met koud water. Door het warme water van de douche zorg je er namelijk voor dat je haren ‘open’ zijn gaan staan, waardoor er allerlei rotzooi in kan komen. Dat verhelp je al deels door conditioner, maar het is altijd goed om dat even uit te wassen met een koude straal water. Zo voorkom je dat je haar ongezond wordt en daarmee zorg je ervoor dat je haar sneller kan groeien.