Haarverzorging voor de man

Waar veel van ons de fout in gaan is dat ze denken dat gezond haar ontstaat door het vaak te wassen. Maar integendeel: vaak wassen wij mannen het juist té vaak. Daarnaast gebruiken sommige zelfs hun shower gel voor hun haren, terwijl dat daar meestal niet voor bedoeld is. Gezond of ongezond haar komt doordat je haren ‘open’ en ‘dicht’ kunnen. Wanneer je shampoo gebruikt, geef jij je haren de mogelijkheid om van binnenuit schoon te worden. Conditioner zorgt er dan weer voor dat je haren dichtgaan en er daarna dus ook geen vuiltjes in kunnen komen.

Neem dus van ons aan als eerste tip: gebruik altijd een shampoo geschikt voor jouw type haar en eindig je haar-ritueel altijd met conditioner. Vermijd ook zo vaak mogelijk haarproducten zoals gel of wax. Hoe meer rust je haren hebben, des te beter ze kunnen herstellen van de dagen dat je wél stylingsproducten gebruikt.

gezond haar

4 tips voor gezond haar

1. Was het met lauwwarm water

Wanneer je je haren té warm wast, kan het zomaar zijn dat je lokken spontaan uitdrogen. Door de hitte van de douche kunnen je haren namelijk niet goed hydrateren en verliezen ze extreem veel vocht. Sla dus altijd de hele douche over en gebruik lauwwarm water.

2. Gebruik een goede borstel/kam

Vooral door mannen worden borstels en kammen flink onderschat. Net als goedkope haarproducten, kijken we meestal naar een goedkope borstel en denken dat het wel goed is. Maar een goede borstel doet zeker wel iets extra’s met je haren. Zo zorg je voor meer glans in je haren en kom je makkelijker door klitten heen. Een kam gebruiken kan ook, maar het afwisselen van borstel en kam is de beste optie.

 

gezond haar barbier

 

3. Ga regelmatig naar de kapper

Door met regelmaat naar de kapper of barbier te gaan, voorkom je dat je haar écht ongezond uit gaat zien. Niet alleen brengt hij of zij het weer helemaal in model, ook snijden/knippen ze alle droge plukjes en gespleten haren eruit. Zo kan het dus ook niet gebeuren dat je complete kapsel op een gegeven moment uit droge punten bestaat.

4. Eet gezond

Door gezond en goed te eten, krijg je meer vitamines binnen en vitamines zijn dan weer hele belangrijke bouwstenen voor je haar. Mineralen dragen ook enorm bij aan een gezonde lok. Dit zorgt ervoor dat je haar in een optimale conditie kan blijven.