Voeding waarmee je haaruitval tegengaat

De haarlijn schuift veelal naar achteren en voor de meeste mannen is dat nou niet echt het ideale schoonheidsbeeld. Daar is overigens veel aan te doen. Zonder jezelf direct aan te melden bij de eerste de beste haarkliniek, kun je zelf ook actie ondernemen. In veel gevallen is het een kwestie van gezond eten. Net zoals veel voedingsstoffen van invloed zijn op de gezondheid van je huid, geldt dat ook voor je haar. De genetische oorzaak van haaruitval kun je wellicht niet direct stoppen, je kunt het wel degelijk vertragen met de juiste voeding.

Oesters

Je houdt ervan of juist helemaal niet, maar oesters zijn supergezond. Als we de verhalen mogen geloven geven ze je libido een enorme boost, maar er is meer aan de hand. Oesters bevatten namelijk grote hoeveelheden zink en dat beperkt juist de haaruitval. Dat is overigens geen fabeltje. Mensen die last hebben van haaruitval hebben namelijk lagere concentraties zink in hun lichaam.

voeding tegen haaruitval goed voor je haren

Honing

Honing is niet alleen lekker op brood of door de thee, maar is ook een goed middel voor mannen die kaal worden. Uit onderzoek blijkt dat het masseren van je hoofdhaar met een mengsel van water met honing de haaruitval aanzienlijk afremt. Het nadeel is wel dat je het vier weken lang moet gebruiken in een verhouding van negen delen honing en een deel water.

Zalm

Zalm is vanwege de grote hoeveelheden gezonde vetzuren extreem goed voor je. Daarnaast bevat zalm ook veel eiwitten. Dat laatste zorgt voor de aanmaak van keratine, een belangrijk bestanddeel van je haar. Eet je dus regelmatig zalm, dan zorg je indirect voor gezond haar wat minder snel breekt of uitvalt.

zalm goed voor je

Spinazie

Van spinazie weten we dat het veel ijzer en vitamine D bevat. Het toeval wil dat mensen met veel haaruitval ook vaak lagere hoeveelheden vitamine D hebben. Kortom, van spinazie eten word je niet alleen sterk, de kans is groot dat je van die weelderige haardos nog wat langer kunt genieten.

Olie

Als je het bovenstaande goed hebt gelezen, dan weet je dat het gebruik van gezonde vetten belangrijk is. Die vetten zitten ook in noten en zaden in de vorm van olie. Uit onderzoek blijkt juist dat het gebruik van met name pompoenzaadolie een positief effect heeft op de haargroei. Dat effect zie je ook bij rozemarijn. Kokosolie daarentegen heeft een beschermende functie ten aanzien van de eiwitten in je haar.