Deze voedingsmiddelen zijn goed voor de huid en laten je er jonger uitzien

Even een inkoppertje: voeding speelt een belangrijke rol in je leven. Zo kun je flink afvallen door de juiste voeding te kiezen. Bepaalde producten bevatten nu eenmaal minder koolhydraten en calorieën. Gebruik je daarnaast veel vezelrijke voedingsmiddelen, dan zul je eerder vol zitten. Zo is het ook met de verzorging van je huid. Bepaalde voeding kan een bijzonder positief effect op de conditie van je huid hebben. Het toverwoord is dus kennis. Weet je wat je eet, dan weet je ook snel de voordelen. Wil jij er jonger uitzien? Onderstaande vier producten moet je zeker gaan gebruiken voor een jonge huid.

Haver

Haver zit niet alleen boordevol vezels, het bevat ook complexe koolhydraten en is zeer beperkt glycemisch. Dat laatste betekent gewoon dat het effect op de bloedsuikerspiegel minimaal is. Voedingsstoffen die juist wel de bloedsuikerspiegel verhogen, bevatten vaak geraffineerde suiker en kunnen juist acne en rimpels verergeren. Haver bevat daarnaast ook een plantaardige chemische stof wat de huid kalmeert en huidbeschadiging voorkomt.

Sinaasappels

Sinaasappels zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook een aangenaam grote hoeveelheid vitamine C. Dat laatste is natuurlijk gezond. Maar wat nog interessanter is, is de hoeveelheid water in de vrucht. Dat betekent dat deze vrucht dus een groot hydraterend vermogen heeft en het de aanmaak van collageen stimuleert. Dat laatste stofje zorgt ervoor dat de huid lekker soepel en gezond blijft. Ben je niet gek op deze goudgele vrucht, probeer dan als alternatief roze grapefruit, tomaten en peterselie.

jonge huid houden eten

Mager rundvlees

Als je geen vegan bent, dan kun je je heerlijk tegoed doen aan rundvlees. De dierlijke eiwitten helpen en stimuleert het lichaam bij de opname van belangrijke voedingsstoffen. Wil je er optimaal van profiteren, zorg er dan voor dat het vlees heerlijk donker is. Ook eieren, kip, tofu, bonen en vis helpen bij de  ontwikkeling van collageen.

Avocado’s

Je houdt ervan of niet, maar avocado bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze helpen de huid goed te hydrateren. Dat enkelvoudig verzadigde vet heeft nog meer voordelen. Zo verhoogt het de opname van vitamines, wat dan weer zorgt voor een betere opname van vitamines en voedingsstoffen door de huid. Olijfolie, walnoten en macadamia-olie hebben een vergelijkbaar effect op de huid.

avocado boterham goed

Meer tips nodig? Deze 8 tips laten jou een jonge god lijken.