Iedere man die een bepaalde leeftijd bereikt zou willen dat hij weer terug kan naar zijn jongere uitstraling. Ondanks alle technologieën die er zijn, is dit toch echt niet mogelijk. Het enige wat je kan doen is een goede gezichtsverzorging ontwikkelen en jezelf aan de hand van deze tips een jongere uitstraling geven.

8 tips voor een jongere uitstraling

1. Verzorg je grijze haar: Grijze haren zijn de eerste tekenen van een veroudering. Hoewel mannen met grijs haar enorm stijlvol kunnen zijn, is het voor velen toch wel een big issue. Ga niet al te gek met allerlei verschillende kleuren. Gebruik gewoon af en toe zilver shampoo.

2. Neem meer nachtrust: Iedereen weet dat nachtrust erg belangrijk is. Bij te weinig slaap ga je er vermoeid en verouderd uitzien. Dit komt omdat je huid niet goed kan herstellen. Lijntjes en pigment van je huid kan dan worden aangetast. Het beste is om 7 tot 9 uur per nacht onder je lakens te blijven en op een goede manier je gezicht verzorgen. 

3. Verzorg je baard: Het is een teken van mannelijkheid en ouderdom. Veel tieners willen het liefst een volle baard om ouder te lijken. Voor jou is het de manier om juist weer jonger te lijken. Je verliest naarmate je ouder wordt de definitie van je wangen en je kaaklijn. Een korte, nette baard is het beste. Zeker als je daarmee eventuele grijzen baardharen mee wegwerkt. Dit is hoe jij je baard het beste kan verzorgen. Als je hiervoor kiest, knoop dan wel in je oren dat je de baard bijhoudt. Een overzorgde baard kan je namelijk heel je look verpesten.

jongere uitstraling MAN MAN

4. Investeer in oogcrème: De huid om je ogen vertellen veel over je gezondheid. Een crème zal niet alles oplossen, maar kan er wel voor zorgen dat de rimpeltjes en lijntjes onder je ogen minder worden. Hierdoor krijg je al een jongere uitstraling zonder dat je het nodig hebt. Vochthoudende ingrediënten zorgen ervoor dat je wallen wegtrekken en dat jij letterlijk en figuurlijk een stuk fitter oogt.

Essential skincare mannen dark circle xy made

Essential Skincare + Dark Circle Defence

XY MADE €69,99 Shop nu
dark_circle_defence_xy_made

Dark circle defence

XY MADE €25 Shop nu

5. Stop slechte gewoontes: Alcohol, sigaretten, snacken, tot laat opblijven; je kunt er vast nog wel wat opnoemen. Al deze gewoontes zijn een aanslag op je lichaam. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor de huid. Neem eens een glas water in plaats van een pilsje. Wij hebben nog een aantal slechte gewoontes waar je echt mee moet stoppen.

6. Blijf fit: Een slechte houding is een slechte uitstraling. Een hulpmiddel is om minimaal 3 keer per week te sporten. Dit is wat je kan doen om verlies in de loop van de jaren tegen te gaan. Testosteron, uitstraling en zelfvertrouwen geeft je genoeg om er weer even tegenaan te gaan.

jongere uitstraling MAN MAN

7. Bevries je gezicht: Het klinkt misschien wat heftig, maar plastisch chirurgie wordt ook door mannen gedaan. Mannen zijn goed voor zo’n 10% van alle behandelingen. Als je echt hard aan de rem trekt en jouw kilometerstand even terug wilt zetten dan is dit misschien wel de oplossing. Een gladde, niet- rimpelige huid, waardoor jij en een jongere uitstraling krijgt. Echter doe je dit alleen als noodoplossing,

8. Vermijd geraffineerde suikers: Een teveel aan suikers leidt tot obesitas, hart-en vaatziekten en een hoog cholesterol gehalte. Deze suikers zullen ervoor zorgen dat jij minder gezond wordt, en dat is ook te zien aan je huid. Probeer dit te vermijden of te verminderen en jij kan weer wat jaren langer mee.