Slecht lichaam

Dit is om meerdere redenen een slechte zaak. Misschien kon je in je tienerjaren alles eten, een beetje sporten en er dan gewoon sportief uitzien. Maar dat blijft niet je hele leven zo. Het is sterk aan te raden om wat aan je lichaam te doen, eet over het algemeen gezond en beweeg voldoende. Behalve dat dit positief is voor je gezondheid en looks, geeft het ook een betere indruk van jou als persoon. Een slecht lichaam is voor sommigen een teken van luiheid en onzekerheid.

Slechte gewoonten MAN MAN

Iemands persoonlijke ruimte binnendringen

Het is oké om je vrienden of je meisje een knuffel te geven. Dat wordt vaak zelfs erg gewaardeerd. Maar bij vreemden komt dit wat raar over. Bovendien is niet iedereen een fan van veel fysiek contact. Dus als je een vreemde ontmoet, geef diegene gewoon een hand. Pas als je echt zeker weet dat je wat closer met iemand bent, kun je eventueel gaan voor die knuffel.

Schreeuwen zien als normale vorm van communicatie

Normale mensen praten op een rustige manier tegen elkaar. Schreeuwen is geen normale vorm van communicatie, maar soms lijkt het erop dat mensen dit wel zo gebruiken. Bij een sportwedstrijd of tijdens het uitgaan mag je zo nu en dan schreeuwen, verder kun je gewoon op een normale toon praten. Andere mensen bij je in de buurt hoeven niet te weten wat je allemaal hebt gedaan in het weekend, en je gesprekspartner zal het ook een stuk fijner vinden om met je te praten.

Een vreemde aanstaren

In een gesprek wordt oogcontact gezien als een vorm van zelfvertrouwen, en in het geval van een gesprek met een vrouw zelfs als sexy. Maar als je op straat iemand tegemoet loopt is het niet gewenst om diegene aan te staren. Of als je in de trein zit en je ziet een leuk meisje zitten, ga niet zitten staren. Als regel kun je aanhouden dat je nooit langer dan 3 tot 5 seconden iemand aan moet kijken. Je wil niet bekend staan als die creep die altijd mensen aanstaart.

Gewoonten stoppen MAN MAN

Overal wijdbeens gaan zitten

Dit is het tegenovergestelde van charmant. Je kent wel die mannen die overal met hun benen wijd gaan zitten alsof ze niet anders kunnen. Die man wil je niet zijn. Bevind je je in het openbaar vervoer of een andere publieke plek, probeer gewoon netjes je benen bij elkaar te houden. Dan ben je een gentleman.

Figuren in je haar laten scheren

Dit was helemaal geweldig toen je 12 was, een bliksemschicht in je haar zorgde ervoor dat jij de coolest guy op het schoolplein was. Maar je bent geen 12 meer, en rent ook niet meer naar het schoolplein als de zoemer gaat. Dus kies voor een normaal kapsel, zonder rare figuurtjes. Een beroemde voetballer zoals Paul Pogba komt hier misschien nog wel mee weg, maar de meesten onder ons niet.

Slechte gewoonten MAN MAN

Check voor meer tips ook de gentelman’s guide.