De eerste indruk is super belangrijk, en je krijgt maar één kans om de juiste indruk achter te laten. Je lichaamshouding reflecteert je mood en ook zeker je mate van zelfvertrouwen. Met een beetje oefening, en natuurlijk deze tips, komen jullie in het vervolg een stuk zelfverzekerder over.

Houd je handen uit je zakken

Het ziet er sowieso vaak niet geweldig uit als je met je handen in je zakken staat. Maar het straalt ook alles behalve vertrouwen uit. We stoppen onze handen in onze zakken als we ons oncomfortabel voelen of nerveus zijn. En dit is ook precies hoe mensen je zullen beoordelen als ze je zien op die manier. Als je echt niet weet waar je je handen moet laten, doe ze dan je in je zij. Dat straalt veel meer vertrouwen uit.

Maak oogcontact

Dit geldt zowel voor in een gesprek als voor bijvoorbeeld tijdens het lopen. Het straalt zekerheid uit en je laat zien open te staan voor contact. Dus kijk niet alleen naar je voeten tijdens het lopen, dit komt niet goed over. In een gesprek geeft oogcontact aan dat je open staat voor interactie en bovendien is dit ook een teken van zelfvertrouwen. Overdrijf het echter niet, dat kan worden gezien als creepy.

ogen

Sta rechtop, met je schouders naar achteren

Misschien wel de bekendste manier om zelfvertrouwen uit te stralen. Behalve dat het zelfvertrouwen uitstraalt kan het er ook voor zorgen dat je je zelfverzekerder voelt met deze houding. Het werkt dus twee kanten op. Ook hier geldt natuurlijk wel, overdrijf het niet. Je kent wel die gasten die met tennisballen onder hun armen lijken te lopen, you don’t wanna be that guy.

Zorg dat je een stevige hand geeft

Iedereen kent wel die mensen die op een verjaardag of bij een ontmoeting zo’n slap handje geven. Don’t be that guy. Geef een stevige, zelfverzekerde hand waarmee je direct een goede indruk achter laat. Je moet het natuurlijk ook weer niet overdrijven. De hand van de ander hoeft niet fijngeknepen te worden en ook de schouder hoeft niet uit de kom, dit doen waarschijnlijk alleen Donald Trump.

Zorg voor een goed verzorging ritueel

Dit is een van de eerste dingen die opvalt wanneer iemand je voor het eerst ziet. Slechte huid en dof haar laten al geen goede indruk achter, een zweetlucht en slechte adem zijn misschien nog wel erger. Voorkom dit door een goed verzorging ritueel, met een beetje aandacht kom je al stuk beter over. Omdat je je dan ook beter voelt zal je ook meer zelfvertrouwen uitstralen.

Lach

Er zijn mannen die altijd serieus kijken omdat ze denken dat dit sterker overkomt. Echter blijkt in de praktijk vaak dat mensen die veel lachen worden gezien als zelfverzekerd en positief. Dit omdat mensen die lachen uitstralen dat ze niks hebben om zich zorgen om te maken. Probeer eens wat vaker naar iemand te glimlachen op kantoor of gewoon op straat, grote kans dat diegene teruglacht.

lach

Kies voor een open houding

Mensen met bijvoorbeeld de armen over elkaar stralen niet echt uit open te staan voor contact. Dit werkt voor bijvoorbeeld beveiligers, die willen uitstralen dat je er niet mee moet sollen. Waarschijnlijk ben jij geen beveiliger, en dus wil je uitstralen dat je open, aardig en zelfverzekerd bent. Een open houding straalt dit uit.

Dit zijn goede stappen om zelfvertrouwen op te bouwen, Steve Jobs heeft nog een aantal andere goede tips voor meer zelfvertrouwen.