Moeders

Tegen welke vrouw kijk jij het meest op… waarschijnlijk de vrouw die jou op deze mooie wereld heeft gebracht. Behandel elke vrouw daarom alsof het je moeder is. Wees behulpzaam, betrokken en natuurlijk beleefd tegen haar. Een man die niet stoer hoeft te doen, is namelijk zoveel stoerder.

Waardering en interesse

Vertel geen grappen, maar lach om die van iedereen. Een charmante man waardeert iedereen om hem heen en hoeft niet constant zelf op de voorgrond te staan. Ga er maar van uit, dit is lastiger dan het lijkt. En dan nu misschien wel de beste tip van de dag: op het moment dat je oprechte interesse in iemand toont, krijgt men het idee dat jij hun fascinerend vindt. Op dat moment ben je binnen. Het belangrijkste hierbij is dat je persoonlijke zaken van iemand onthoudt. Heeft jouw collega verteld dat die gaat verhuizen, vraag dan eens hoe de verhuizing is gegaan.

man man indruk maken vrouw

Klaag niet

Klaag niet, nooit. Waar het ook om gaat, bedenk dat iemand het altijd zwaarder heeft dan jij. Wat betreft het verliezen met sport of een spelletje, wees mans genoeg om je tegenstander sportief de hand te schudden en te feliciteren. Het is veel charmanter, om je eigen fouten in te zien, dan om iets of iemand anders de schuld te geven.

Zorg

Zorg voor je visite of wanneer je uit eten bent, door hun glazen bij te schenken met een lach, in stilte en onopvallend. Dit is een teken van vrijgevigheid. Dit is belangrijk, omdat niemand met een leeg glas wilt zitten, maar ook niemand gierig over wilt komen. Neem daarom deze taak op je.

Luister aandachtig, wees rustig en voer een gesprek die van twee kanten komt. Een charmante man leidt het gesprek, zonder dat de groep het door heeft. Een andere tip: Leg niet meteen al je kaarten op tafel. Zorg dat jij degene bent die er nog een heel geheim leven naast heeft.

Always be more than you seem – Frederik de Grote