Knightfall is onmisbaar voor elke Vikings-fan

Series over ridders, zwaarden en oude koninkrijken worden steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan The Witcher en The Last KingdomOok van Vikings kunnen we al langere tijd genieten. Dat de makers van Vikings goed weten hoe ze een historische tijdsperiode moeten omtoveren tot een meeslepende en realistische serie, dat was al duidelijk. History Channel, de omroep die ook Vikings produceerde, bewijst het met Knightfall wederom. Dit keer staat de periode van de Tempeliers centraal.

Franse koning neemt het op tegen de Tempeliers

Ten tijde van de kruistochten waren de Tempeliers zowel op militair als geestelijk gebied erg machtig. De groep mannen beschermden voornamelijk andere kruisvaarders, maar worden geleidelijk aan zelf ook steeds machtiger. Dit is iets dat de koning van Frankijk, Filips IV, alles behalve prettig vindt. Hij probeert de Tempeliers, die worden geleid door Landry du Lauzon, uit te roeien. Maar de Tempeliers geven zich niet zo gemakkelijk gewonnen.

Knightfall

Leider Landry staat voor grote uitdagingen in Knightfall 

In Knightfall staat de moedige en doortastende Landry voornamelijk centraal. Als leider van de Tempeliers krijgt hij veel op zijn bord. Zo duikt de ‘Heilige Graal’, een voorwerp dat van grote waarde is voor de kerk, weer op. Bovendien houdt Landry er een affaire op na met de vrouw van Koning Filips IV. Genoeg stof voor een meeslepende serie dus.

Overeenkomsten met andere Netflix series

De serie heeft veel overeenkomsten met andere series. Qua Vikings zijn dit de omroep, het feit dat de series zich in het verleden afspelen en dat er één vastberaden leider zijn volk aanvoert. Ook met The Witcher zijn er overeenkomsten. Kijkers die beide series hebben gezien zullen namelijk een aantal acteurs voorbij zien komen die in allebei de series te zien zijn.

 

Na twee seizoenen werd Knightfall helaas gecanceld. Toch zorgen de twee seizoenen die op Netflix staan voor de nodige uren kijkplezier. Op IMDb krijgt Knightfall een 6.8.