München

Als er ooit een tijd was om München te bezoeken, dan is dat oktober 2018. Jaarlijks is hier het bekende en razend populaire Oktoberfest. Ongegeneerd liters bier drinken en genieten van Duitse meezingers waar menig Nederlandse volkszanger jaloers op is. Dit jaar valt dit heerlijke feest ook nog eens tegelijk met de wedstrijd Bayern München – Ajax en sta je dus niet alleen maar tussen dronken Duitsers. Zelfs voor de niet voetballiefhebbers onder ons zorgt de wedstrijd voor een leuke Nederlandse toevoeging bij onze buren.

vriendentrips oktober MAN MAN

Dutch design week

In de laatste week van oktober wordt Eindhoven omgetoverd tot het walhalla voor designers. Verspreid over 100 verschillende locaties door de hele stad zijn tentoonstellingen, prijsuitreikingen en feesten. Het 9-daagse evenement begon in 2012 met 20 deelnemers en is inmiddels gegroeid naar een internationaal evenement met meer dan 2.500 designers en ruim 300.000 bezoekers.

ADE

Voor de festivalliefhebbers staat deze periode dik omcirkeld in de agenda. Met een hoeveelheid festivals waar je ‘u’ tegen zegt is er eigenlijk te weinig tijd om naar al je favoriete feestjes te gaan en wordt kiezen lastig. Toch ben je met je vrienden verzekerd van een aantal onvergetelijke feestjes overdag en in de nacht.

 

Halloween

Het Amerikaanse feest dat Nederland steeds meer aan het veroveren is valt ook in oktober. Keuzes om te genieten van dit feest zijn oneindig. Walibi doet er tijdens “Fright Nights” alles aan om het park om te toveren tot een plek waardig voor elke Halloween thriller en in Amsterdam zijn vele festivals te vinden met het thema van dit griezelige feest. Zoek je het wat verder van huis dan heeft Disney het hele park ook omgetoverd naar een park dat Halloween ademt.

Nog niet genoeg vakantie gehad? Maak een trip naar Ibiza en huur één van deze toffe huizen .