Waarom vrouwen ‘Ik ben niet klaar om te daten’ zeggen

Een vrouw kan ‘ik ben nog niet klaar om te daten’ zeggen om meerdere redenen. Het kan zo zijn dat het wel degelijk aan jou ligt, maar in sommige gevallen ligt het wel degelijk aan haar.

 

1. Ze heeft geen interesse in je

Dit kan misschien hard binnenkomen, maar het is wel de waarheid. Vrouwen proberen in de meeste gevallen iets subtiel te brengen. Hoe breng het feit dat je geen interesse hebt in de ander op een subtiele manier? Ja, dat kan haast niet. Wanneer vrouwen zeggen dat ze niet klaar zijn om te daten, willen ze niks serieus met jou. Ze vinden af en toe zoenen of casual seks prima, maar meer interesse hebben ze niet.

 

2. Ze zit nog te veel met haar ex in haar hoofd

Wat een echte spelbreker kan zijn, is de ex. Bij vrouwen heeft dit veel invloed op de volgende jongens die zij date. Vooral als ze in een slechte relatie heeft gezeten en niet precies weet hoe een ‘normale’ relatie in elkaar steekt. Waarschijnlijk dacht ze dat ze wel weer klaar was om verder te gaan met haar liefdesleven. Later in het stadium, als het allemaal wat serieuzer wordt, komt ze erachter dat dit toch niet helemaal het geval is. Wanneer ze zegt dat ze nog niet klaar is om te daten, dan heeft ze tijd voor zichzelf nodig. Om alles even op een rijtje te zetten en te kijken wat ze nou eigenlijk echt wil. Best netjes dat ze dit aangeeft, want zo houdt ze jou niet onnodig aan het lijntje. Dit is misschien wel het beste voorbeeld van right place, wrong time.

ze is nog niet klaar om te daten wat betekent dat

3. Ze wil nergens aan vast zitten

Dit blijft een lastige. Als dit het geval is, dan zegt ze eigenlijk dat jij niet de ware bent. Als jij het voor haar was dan zou ze zeker wel met je willen daten. Het is dan ook verstandig om in dit geval voor jezelf te kiezen en dit te accepteren. Je kan niks veranderen aan haar gevoel en jij verdient beter als ze niet met de volle 100 procent voor jou gaat. Het kan ook voorkomen dat de vrouw last heeft van bindingsangst. Dit is een angst om jezelf te binden aan een persoon. Dit is helaas geen fabel. Meer dan een kwart van de westerse bevolking heeft hier last van.

Wil jij weten wanneer een vrouw wel interesse heeft? Bekijk dan de stiekeme hints die vrouwen geven als ze geïnteresseerd zijn.