De carrière van Hans Kraay Jr.

Na zeventien jaar valt het doek voor de voormalige voetballer. Daarmee heeft ‘Hansie Hansie’ het op de Nederlandse televisie langer volgehouden dan op het veld. Vanaf 1988 was hij al op de Nederlandse tv te zien en zo kan hij terug blikken op een carrière van ruim 33 jaar. In die jaren heeft hij in ieder geval zijn zakken goed kunnen vullen. Dat jasje paste hem overigens een stuk beter dan in zijn tijd als voetballer. Destijds stond hij bekend als een buitengewoon harde voetballer die veelvuldig tegen een kaart opliep. Talentvol was hij wel, maar het was niet voldoende voor een gedenkwaardige carrière binnen het veld. Zo werd hij nooit voor Oranje geselecteerd en was de enige positie waarin hij iets te maken had met het Nederlandse elftal, die van verslaggever.

Zijn salaris bij Veronica Inside

Hans Kraay zullen we dus niet meer gaan zien als smaakmaker bij VI en Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp moeten dus op zoek gaan naar een ander slachtoffer voor hun typische humor. Dat zal geen probleem zijn, de drie heren komen namelijk met een nieuw programma waarin volop ruimte is voor andere onderwerpen naast het voetbal. Voor Kraay Jr. betekent het vertrek wel dat hij jaarlijks zo’n 170.000 bruto inkomsten misloopt. Of hij dat kan compenseren met de verkoop van zijn laatste boek is nog even afwachten.

De andere mannen aan tafel verdienen beduidend meer dan Hans Kraay Jr. Lees meer over het salaris en vermogen van Wilfred Genee.

 

Wat betreft de investeringen die de oud-voetballer heeft gedaan, is weinig bekend. Wat wel bekend is, is dat hij al jarenlang bijzonder prettig woont in zijn omgebouwde woonboerderij in Ophemert. De vrijstaande woning staat in het buitengebied op een perceel van maar liefst 2007 m2. Op basis van de WOZ-waarde (410.000 euro) zou de woning een marktwaarde hebben van maximaal 445.000 euro. Dat lijkt ons aan de lage kant gezien de verbouwingen die Kraay Jr. heeft laten uitvoeren.

Wat is zijn vermogen?

Zijn exacte vermogen is helaas niet bekend. Wel zijn er schattingen gedaan over zijn bankrekening. Zo zou zijn vermogen volgens hetvermogen.com zo’n 7 miljoen euro bedragen. De bron Taddlr.com denkt daar echter anders over en schat zijn vermogen op ruim 32 miljoen euro. Al met al kunnen we concluderen dat Hansie Hansie niks te klagen heeft.