Een paar dagen terug pluisden we het salaris van zijn (ex)collega Johan Derksen uit. Maar wat vangt de VI-presentator zelf? Het programma heeft een zeer trouwe aanhang en iedere uitzending trekken ze rond de miljoen kijkers voor de buis. Voor die cijfers vangt het drietal – en gasten – ook aardige cijfers in bankbiljetten. Nu de voetbaltalkshow, waar Wilfred Genee zijn primaire bron van inkomsten uithaalt, in duigen lijkt gevallen, zal zijn vermogen een redelijk stuk dalen. Maar hij zal er niet echt onder lijden. Met zijn communicatieve skills heeft hij in de afgelopen jaren een dikke bankrekening achter zijn naam weten te krijgen.

De carrière van Wilfred Genee

Veronica Inside is niet het enige waar Genee zich mee bezighoudt. Hij is regelmatig op de radio te horen op Radio Veronica Inside en heeft hij een programma op de BNR Nieuwsradio. Ook nam hij als presentator deel aan programma’s als de UEFA Europa League, Café Hendriks en Genee en zijn podcast Littekens. Om maar een paar te noemen.

 

Salaris van presentator

Wilfred Genee geniet van een jaarsalaris van 700.000 euro. Omgerekend is dat 58.000 euro per maand. Dit salaris heeft hij mede te danken aan zijn sterke onderhandelingscapaciteiten. Iets waar Johan Derksen wel iets van kan opsteken. Vóór zijn overstap naar Talpa, verdiende hij bij RTL 500.000 euro per jaar. Dankzij deze transfer telt hij er elk jaar een extra 200.000 euro per jaar bij op in vergelijking tot zijn oude werkgever.

Het vermogen van Wilfred Genee

Afgelopen jaren heeft hij een aardig bedrag bij elkaar gesprokkeld. Het vermogen van Wilfred Genee wordt geschat op zo’n 1,8 miljoen euro. Als we naar het jaarinkomen kijken en de salarissen bij RTL, kunnen we stellen dat Genee doorgaans zuinig is met het uitgeven van geld. En dat blijkt nu maar een slimme zet, want alles lijkt erop dat het programma niet meer gaat terugkomen – in ieder geval niet met het vaste trio.