Wat zijn erge afknappers op dating apps?

Met een aantal gedragingen onderscheid jij je niet van de rest, terwijl je dat wel zou moeten doen. Dit zorgt dan ook voor verschillende grote afknappers op dating apps. Lees het hieronder.

 

1. Vragen naar de Instagram-gebruikersnaam 5 minuten in het gesprek

Na allebei ‘hallo’ te hebben gezegd en vragen naar wat ze naar de dating app brengt, stellen mensen soms de vraag ‘Wat is eigenlijk je Instagram-gebruikersnaam?’. Dit is een absolute no go. Vrouwen raken hier over het algemeen geïrriteerd van. Jullie leren elkaar net vijf minuten kennen en dan wil de ander gelijk al weten hoe je er qua uiterlijk uit ziet. Het komt op die manier over alsof je niet geïnteresseerd bent in het innerlijk van de ander. Wacht met deze vraag totdat jullie elkaar echt hebben leren kennen. Het gaat om de persoon zelf, niet om de foto’s die zij op social media zet.

2. Elk gesprek beginnen met Hi/Hey/Hallo

Elk gesprek beginnen met een ‘hallo’ of ‘hi’ getuigt van luiheid. Het is zeker niet gek als je dit doet op de dating apps, want dit doen veel mensen. Toch ga je hier de fout in. Het lijkt alsof je niet echt geïnteresseerd bent in de andere persoon. Probeer het gesprek te beginnen met een vraag die op de foto’s slaan van de persoon. Zie jij een foto waarbij iemand zijn hobby uitvoert, zoals reizen. Begin het gesprek met ‘Hi, ik wilde even zeggen dat de foto waarop je bij het meer staat heel leuk is! Waar is dat?’. Zo laat je de kans om te reageren bij de ander en heb je gelijk interesse getoond.

afknappers dating app

3. Het hebben van een onvriendelijke profiel bio

Dit lijkt misschien onmogelijk, maar er zijn zeker mensen met een onvriendelijke profiel bio. Dit schrikt mensen af en je kan zelfs negatieve reacties krijgen. Als je niet weet wat je moet schrijven als profiel bio, laat het dan leeg. Waarom? Omdat de woorden die in je profiel bio staan eigenlijk een van de grootste factoren zijn of mensen met je willen praten of niet. Ze leren je door deze woorden al kort kennen zonder je eigenlijk echt te leren kennen.

4. Het kopiëren en plakken van je intro en naar zoveel mogelijk mensen sturen

Vaak merken mensen al heel snel wanneer een bericht gekopieerd en geplakt is. Het is dan een redelijk lang bericht waarin staat hoe geweldig je bent en hoe mooi je bent. Doe dit niet. Dit is voor de ander een enorme afknapper, zonder dat je echt de kans hebt gekregen om jezelf te laten zien. Doe gelijk vanaf het begin moeite voor iemand als je diegene echt wil leren kennen en maak het persoonlijk.

5. Vragen om een selfie terwijl je hun foto’s al kunt zien

Als er iets is wat vrouwen ongepast vinden, is het vragen om foto’s terwijl je elkaar nog nooit in het echt hebt gezien. Het voelt dan als een soort vleeskeuring en daar worden vrouwen onzeker van. Gebruik ook niet de smoes ‘Oh ik wilde je alleen even zien zonder make-up, dan kan ik je nog beter leren kennen’. Ja, doe dit niet. Vrouwen zijn meer dan alleen het uiterlijk. Laat dan ook merken dat je het niet alleen voor de looks doet en vooral als je haar leert kennen via dating apps.

Kom jij net om de hoek kijken bij de dating apps en weet je niet goed hoe je een goed en aantrekkelijk profiel opzet? Bekijk dan tips voor een goede profielfoto voor een dating app.