Het belang van een goede profielfoto

Goede foto’s zijn erg belangrijk bij het online daten. Iedereen vindt het uiterlijk tot op zekere hoogte belangrijk, zeker als je op een online platform gaat. Een paar goede foto’s kan het verschil maken tussen geen enkele match of verschillende vrouwen die je smeken om aandacht. Daarom hebben we voor jou zeven online dating tips op een rijtje voor een goede profielfoto.

 

Zeven tips voor een goede profiel foto

1. Zorg dat je gezicht in beeld is

Creatieve en originele foto’s kunnen in het online datingspel zeker zorgen voor pluspunten, maar een basisregel is wel dat jij je gezicht duidelijk in beeld moet brengen. Mensen maken vaak een keuze gebaseerd op uiterlijk, en dit geld in het online daten nog meer dan in real-life.

2. Kies een mooie locatie

Zorg ervoor dat je je profielfoto op een goede of interessante locatie neemt. Dit ziet er leuker uit dan nog een badkamer-selfie of een foto waarbij je onderuitgezakt op de bank zit.

3. Ook bij het online daten checken vrouwen je outfit

Je bent vast bekend met de uitdrukking, ‘kleren maken de man’, dit geldt zeker voor het online daten. Vrouwen houden er over het algemeen wel van wanneer je goed gekleed gaat. Dus ga in een leuke outfit op foto.

wit overhemd dragen outfits

4. Neem een foto met je huisdier

Neem een foto met je huisdier. Niet alleen omdat je huisdier schattig is, maar ook omdat je hiermee een zachtere kant van jezelf kunt laten zien. Vrouwen kunnen dat vaak wel waarderen.

5. Zorg voor een goede belichting

De belichting kan ook een grote impact hebben op de kwaliteit van je foto’s. Voorkom dus dat je foto te donker is, of dat je zelf niet genoeg opvalt. Je kunt ook spelen met contrasten, door bijvoorbeeld een wit shirt aan te trekken. Zo val je extra op, wanneer je foto een donkere achtergrond heeft.

6. Zorg voor meerdere foto’s

Het kan zijn dat je maar een echt goede foto hebt, en daarom van plan bent om het daar bij te laten. Het probleem is alleen dat je op deze manier je potentiële date weinig informatie geeft. Sterker nog als je maar een foto hebt, kun je zelfs onbetrouwbaarder over komen. Omdat het dan lijkt alsof je de foto net van internet hebt geplukt.

hoeveel kost een huisdier per jaar hond kat hamster vis

7. Hou je shirt aan

Het kweken van een sixpack is een behoorlijke prestatie en daar mag je best trots op zijn. Alleen voor veel vrouwen is een foto, van je ontblote bovenlijf echt teveel. Het kan wat egocentrisch overkomen en dat wil je natuurlijk niet.

8. laat via je foto’s zien wie je bent

Je foto’s zijn er niet alleen om te laten zien, hoe je eruitziet. Je kunt met de foto’s ook laten zien wie je bent. Doe je elke zaterdag aan voetbal, dan is een mooie actiefoto op het voetbalveld geen slecht idee.