Waarom moeten mannen een gezichtsmasker gebruiken?

Het gebruiken van een gezichtsmasker brengt veel voordelen met zich mee. Deze zijn niet anders voor mannen dan voor vrouwen. Elke huid is anders, en elke huid heeft andere verzorging nodig. Veel mannen gebruiken al een moisturizer, dagcrème en heel soms een scrub. Gezichtsmaskers gaan een stapje verder dan dat.

Een droge huid geven ze wat extra voeding en hydratatie, de wat grauwere huid geven ze een gezonde kleur en ga zo maar door. Het kiezen van een geschikt gezichtsmasker is afhankelijk van je huidtype. Een masker zorgt voor een diepte-reiniging en geeft je huid net iets extra’s. Het wordt ook wel omschreven als de reset van je huid. Andere voordelen van het gebruiken van een gezichtsmasker worden hieronder weergegeven.

1. Bloedcirculatie

Een masker geeft een boost aan de huid en stimuleert hiermee de bloedcirculatie in het gezicht. Om deze circulatie nog meer te boosten kan je er voor kiezen om het masker te drogen en verharden. Door een verbeterde circulatie worden voedingsstoffen in de huid ook beter vervoerd.

gezichtsmasker mannen

Face Mask

Gezichtsverzorging €13 Shop nu

2. Poriën ontstoppen

Een gezichtsmasker geeft de huid een diepe reiniging. Als gevolg hiervan worden de dode huidcellen en opgebouwd vuil en oliën verwijderd uit verstopte poriën. Een masker is dus een perfecte manier om de huid volledig te reiniging.

3. Ontspanning

Naast alle cosmetische voordelen van het gebruiken van een masker is ontspanning ook erg belangrijk. Neem even tijd voor jezelf, en breng het masker aan wanneer je net in die serie zit en lekker languit op de bank kan liggen.

Welk gezichtsmasker gebruik je bij welk huidtype?

Er zijn veel verschillende soorten huidtypen en ook veel verschillende manieren om deze huidtypen te verzorgen. Hoe weet je dan precies welk huidtype je hebt en welk gezichtsmasker je moet gebruiken? Hieronder zetten we dat allemaal even op een rijtje;

Een vette huid

Dit is het huidtype waar de meeste mannen last van hebben. De poriën bij een vette huid zijn grof en de huid oogt ook vet. Dit huidtype wordt veroorzaakt door een overproductie van talg in de poriën. Iemand met een vette huid heeft eerder last van puistjes en mee-eters. Extra belangrijk om deze huid dus goed te verzorgen. Hoe doe je dat dan? In het geval van een vette huid is het gebruiken van een talg regulerend masker de beste optie. Deze zorgen ervoor dat je poriën in de diepte worden gereinigd.

gezichtsmasker mannen

Face Mask + Oil

Gezichtsverzorging €22 Shop nu

Een gecombineerde huid

Bij dit huidtype bestaat de huid uit twee huidtypes: een vette huid en een droge huid. De wangen zijn hierbij wat droger. De kin, neus en het voorhoofd zijn de vette delen van het gezicht. Dit wordt ook wel de T-zone genoemd. Dit komt omdat er in de T-zone meer talg wordt geproduceerd. Om deze huid te verzorgen gelden eigenlijk dezelfde regels als bij een vette huid. Ga dus voor een masker die talg reguleert.

Een gevoelige huid

Een gevoelige huid reageert vaak heftig op irriterende invloeden van buitenaf. Denk dan aan invloeden als de zon, kou, lucht en ook de onjuiste gezicht verzorging. De huid reageert in de vorm van jeuk, rode vlekjes en soms een branderig gevoel. Het liefst voorkom je al deze reacties van de gevoelige huid. Gebruik bij dit huidtype een gezichtsmasker die je huid kalmeert en die de roodheden verminderd.

Een droge huid

Deze huid is te herkennen aan een fijne structuur en voelt schraal aan. Bij deze huid is het extra belangrijk om het goed te hydrateren. De huid oogt vaak ook wat ouder en het kan zelfs zo droog zijn dat het gaat schilferen. Deze huid kan het resultaat zijn van te veel zon, airconditioning of verwarming. Kies hierbij voor een hydraterend, vochtregulerend en voedend masker. Hierdoor voorkom je de veroudering van de huid.

Hoe vaak moet je een gezichtsmasker gebruiken?

Aangezien een gezichtsmasker voor een diepte reiniging zorgt van de huid is het niet voor dagelijks gebruik. Gebruik het één a twee keer per week. Wil je optimaal resultaat, gebruik er dan een dagelijkse reiniging bij. Dit zorgt voor de optimale verzorging van je huid. Bekijk dan de tips voor het verzorgen van je huid.