Tatoeages zijn een vorm van kunst

Mogelijk is niet iedereen het met de stelling eens dat tatoeages een vorm van kunst is. Gelukkig mogen we vinden wat we willen en is het helemaal niet erg als de meningen daarover verschillen. Als je een tattoo wilt, plaatst je ze tenslotte toch op je eigen lichaam en niet op die van een ander.

De Amerikaanse Kelsie heeft het tatoeëren dan weer wat extremer toegepast. Zij heeft namelijk op haar 18e verjaardag haar eerste tatoeage laten zetten en is inmiddels over haar hele lichaam getatoeëerd. Nadat ze bij veel banen geweigerd werd vanwege haar tattoos heeft ze besloten om zelf ook een tattoo artist te worden. Nu heeft zij voor een dag al haar tattoos laten verdwijnen en ze is bijna niet meer te herkennen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kelsie Lee (@no_nurture)

Kelsie en haar tatoeages

Kelsie vertelt in een interview dat ze ontzettend veel heeft met insecten en dat ze daarom ook veel tatoeages heeft die te maken hebben met insecten. Ze heeft na het zetten van haar eerste tatoeages geleerd dat ze zichzelf veel beter voelt mét tattoos dan zonder. Kelsie vertelt dan ook dat ze nu veel minder onzeker is over haarzelf en ook een stuk minder verlegen is nu ze haar droom-uiterlijk heeft. Hartstikke mooi voor Kelsie, dat ze zichzelf op deze manier gevonden heeft.

Maar juist omdat ze overal tattoos heeft, leek het haar leuk om weer een dagje in haar oude uiterlijk door te brengen. Ook haar vriend en familie hebben haar natuurlijk al een lange tijd niet meer ‘naturel’ gezien. Alleen is er één probleem: “Tatoeages heb je voor altijd.” Daar is ‘ie weer, en dat is natuurlijk ook wel echt het geval. Echter wist Truly hier een leuke draai aan te geven:

Een dag door het leven zonder tattoos

Make-up artiest Stephanie neemt de uitdaging aan en transformeert Kelsie volledig. Allereerst wordt haar huid schoon gemaakt, vervolgens wordt er een huidskleur gemaakt die matcht met Kelsie’s huidskleur en dan wordt ze stukje bij beetje overgeschilderd. De transformatie is enorm en Kelsie is zelf ook helemaal in shock. Het blijft echter niet alleen bij de transformatie, maar ze gaat ook haar vriend en familie verrassen met haar eendaagse look. De conclusie van de dag is gelukkig dat ze erg blij is met haar tatoeages en dat ze ze voor geen goud zou willen missen.

 

De Amerikaanse Kelsie is niet de enige die dit experiment heeft gedaan. Ook de Britse Becky Holt liet haar tatoeages voor een dag verdwijnen. Becky had alleen wel een andere reactie dan Kelsie.