Hoe moet je appen met iemand die je leuk vindt?

Er zijn een aantal belangrijke regels voor appen met iemand die je leuk vindt. Dit om ervoor de zorgen dat je de beste gesprekken voert en je de interesse in elkaar niet verliest. Emoties overbrengen is soms erg lastig via WhatsApp en je wil natuurlijk miscommunicatie voorkomen.

1. Stel geen vragen uit wantrouwen

Als mens voelen wij ons meer aangetrokken tot mensen die vrolijk in het leven staan. Als je de persoon met wie je date dus berichtjes stuurt die vrolijk zijn, zal deze persoon sneller geneigd zijn je leven binnen te treden. Probeer onafhankelijk te zijn en je niet constant bezig te houden met wat zij aan het doen zijn. Mochten ze dus even niet reageren, word dan niet direct wantrouwig door de vragen waarom ze niks zeggen of met wie ze aan het praten zijn.

Als je dit namelijk wel doet kan de andere persoon zich ontzettend belast voelen en het idee hebben dat ze onder druk staan.

2. Wacht even met reageren

Super irritant als mensen dit bij jou doen, maar stiekem werkt het heel erg goed. Hiermee houd je de andere persoon nieuwsgierig. Je hebt de neiging om direct te reageren, omdat je graag met ze praat maar het is beter om dat niet te doen en vooral niet wanneer je nog in de dating fase zit. Als je namelijk altijd heel erg snel reageert, dan gaat de persoon dit ook altijd van jou verwachten.

hoelang wachten met appen regels

Heb je net een date achter de rug, dan is het ook goed om te weten hoelang je moet wachten met appen of bellen na de date. Het is natuurlijk niet fijn voor de ander als je te pusherig overkomt.

3. Niet appen als je boos of geïrriteerd bent

Dit is een van de belangrijke regels voor appen met iemand die je ziet zitten, misschien zelfs wel de allerbelangrijkste. Zoals we net al zeiden, is het erg moeilijk om je emoties te tonen via WhatsApp. Probeer daarom ook niet ruzies uit te vechten via WhatsApp, maar probeer netjes te zeggen dat jullie elkaar even bellen. Zo zie je dat de emoties een stuk beter bespreekbaar zijn en het zo opgelost is.

4. Denk niet teveel na over het plannen van een date

Praten is heel erg leuk en je zult elkaar graag willen zien, maar ga niet constant dates zitten plannen. Als je constant moet uitvogelen wanneer jullie elkaar weer gaan zien, dan kan de andere persoon er heel gek van worden. Beter kan je aan de andere persoon vragen of de vanavond thuis zijn en of ze anders gezellig een hapje komen eten. De spontane dingen werken vaak het beste. Een keer een geplande date kan wel, maar niet altijd.