Sociaal experiment In Your Face: Confronting Tattoo Prejudice

In de documentaire genaamd In Your Face: Confronting Tattoo Prejudice worden getatoeëerde mensen compleet bedekt met make-up door visagisten. Zo kan je zien hoe je eruit zou zien zonder de tatoeages.

 

Ook Becky Holt deed mee aan het experiment. Na afloop keek ze in de spiegel waarna ze zij “Super raar, ziet er zo raar uit. Oh mijn God, ik zie eruit als een dame, ik zie eruit als een vrouw“. Wel miste Becky gelijk haar tattoos. Ze voelt zich vertrouwt met al haar tattoos op haar lichaam. Zo vertelt ze; “Ik denk dat mijn tatoeages me een krachtig gevoel geven en alsof ik me onderscheid van de massa.

Tatoeages kunnen veel doen met een uitstraling

Voordat Becky haar tatoeages liet bedekken, vroeg ze op straat de weg aan voorbijgaande mensen. Toen werd ze vaak genegeerd. Daarna, toen ze weer de straat op ging met haar inkt bedekt, stopten mensen om met haar te praten en aanwijzingen te geven.‎

‎Tegen de camera zei ze: “Zonder de tatoeages leken ze niet zo geïntimideerd en bedreigd door mij. Ze hielpen graag.‎ ‎Ik heb mezelf al ingesteld op de negativiteit, ik weet hoe ik door mensen kan worden behandeld, dus ik denk dat ik misschien een beetje een barrière had toen ik de weg vroeg.“‎

‎Nadat ze met het publiek had gesproken, ging Becky naar Harrods om naar een make-upstand te gaan en een foundation te laten matchen met haar huid.‎ Ze was aangenaam verrast toen de vrouw die daar werkte de gezichtsinkt onder haar make-up onthulde. Becky Holt zei: “De oudere generatie zal altijd de wenkbrauwen fronsen bij tatoeages, maar de jongere generatie raakt er veel meer aan gewend. Het is nu normaler.”‎

‎Je kunt ‎‎In Your Face: Confronting Tattoo Prejudice ‎in de YouTube-video hieronder bekijken‎:

 

Van plan om een tattoo te laten zetten? Wat vinden vrouwen van tattoos bij mannen?