Wil ze de volgende stap nemen in de relatie?

Niets is zo vervelend als twijfels in een relatie. Niet alleen jij kan er last van krijgen, maar ook je vriendin kan zich soms even afvragen waar ze het nog allemaal voor doet. Meestal is dit een fase, die afhankelijk van de ernst gewoon langzaam wegebt.

Maar wat als het aan blijft houden, maar ze wil het niet toegeven aan je? We hebben 10 tekenen voor je verzameld die uit kunnen wijzen dat zij niet de behoefte om de volgende stap te nemen in jullie relatie.

1. Er is veel verdriet in de relatie

Wanneer ze vaak verdrietig is, kan het zijn dat ze ergens mee zit. Wanneer ze daar niet over wil praten, wordt het natuurlijk nog lastiger. Verdriet bij de vrouw kan ook een teken zijn dat ze niet meer blij is met de relatie en niet weet waardoor dat komt. Kijk vooral eens of ze óók verdrietig is wanneer ze niet bij je is. Is ze dan juist heel opgewekt? Dan is de kans groot dat het aan jullie relatie ligt.

2. Ze vergeet veel details

Is ze vergeten wat je favoriete eten is, terwijl je dit al honderden keren hebt verteld? En zijn er zo nog veel meer dingen die ze gewoon steeds vergeet? Dan is de kans groot dat ze of niet goed naar je luistert,of niet écht geïnteresseerd is in je. Want als je verliefd bent en je wil vol voor elkaar gaan, zal je ook de kleine details goed onthouden.

3. Je voelt je niet gewaardeerd

Wanneer dat soort kleine details vergeten worden, maar je ook niet echt het gevoel hebt dat ze interesse in je heeft, kan je je niet meer gewaardeerd voelen. Het is dan goed om aan haar te vragen waarom ze zo afwezig lijkt. Wil ze er niet over praten of negeert ze je vraag, dan weet je eigenlijk al genoeg.

4. Ze is niet zichzelf (en jij ook niet)

Is de vrouw waar je verliefd op werd bijna helemaal verdwenen en zie je niet veel van die herinnering terug in haar karakter nu? Dan kan het zijn dat ze zichzelf niet meer wil zijn bij jou. Ook kan het zijn dat jij jezelf niet meer wil zijn. In beide gevallen is het een goed idee om erover te praten en misschien te besluiten dat het niet meer langer zo door kan gaan.

5. Ze is te druk voor je

Reageert ze urenlang niet op je, terwijl je alleen maar een ‘ja’ of een ‘nee’ nodig hebt? Natuurlijk kan ze het druk hebben en kan ze dat aangeven, maar hoeveel moeite is het nou om héél even op je partner te reageren? Je hoeft natuurlijk niet op elk moment van de dag bereikbaar te zijn, maar als dit structureel blijft aanhouden kan het zijn dat ze geen tijd voor je wilt maken.

relatie

6. Ze blijft zich excuseren

Wanneer ze dan uiteindelijk wél reageert, zegt ze direct sorry maar de volgende keer gebeurt weer precies hetzelfde. Niets is zo frustrerend als iemand die zich steeds verontschuldigt, maar het meer als smoes gebruikt om eronderuit te komen in plaats van iets te doen waardoor het de volgende keer niet meer gebeurt.

7. Het gaat nooit over jou

Draait ze alles waar jullie het over hebben naar zichzelf en kom jij eigenlijk nooit aan bod? Ook dat kan een teken zijn dat ze niet klaar is voor een volgende stap in jullie relatie. De aandacht moet gelijkmatig verdeeld zijn, dus het moet soms ook over jou gaan. En het kan erg frustrerend zijn als je constant boven de ander uit moet komen met praten om je verhaal af te maken.

8. Een actief leven onder de lakens is het belangrijkst

Wat doen jullie op het moment dat jullie samen in bed gaan liggen? Praten jullie nog even over het leven of spreken jullie allebei jullie waardering naar elkaar uit, of gaat het meteen over naar een potje vrijen? Wanneer dat laatste altijd zo is, zou je je weleens kunnen afvragen of het vanuit haar kant alleen maar over de seks gaat.

9. Jullie doen geen leuke dingen meer

Wanneer zij het volledige weekend inplant om leuke dingen te doen met haar vriendinnen en ze geen tijd voor jou vrijlaat om leuke dingen te doen, is dat ook een duidelijk signaal die ze afgeeft. Want tuurlijk zien jullie elkaar doordeweeks misschien wel, vooral als je samenwoont. Maar in het weekend leuke dingen doen is van groot belang om de relatie naar het volgende level te tillen.

10. Emoties negeren

Wanneer jij haar vraagt hoe ze zich voelt en ze reageert daar niet op, kan dat een signaal zijn dat ze een muur om haar heen heeft gebouwd om haar emoties niet te hoeven showen. In een relatie in communicatie echt de key, dus probeer het wél over haar emoties te hebben. Blijft ze het maar steeds negeren? Dan moet je gaan bedenken of je wel met haar de volgende stap in jullie relatie wil nemen en of ze wel de ware voor je is.